Türkiye Şampiyonu ve üçüncüsünden Havza Kaymakamı Ayvat’a ziyaret

Türkiye Şampiyonu ve üçüncüsünden Havza Kaymakamı Ayvat’a ziyaret

Samsun’da gerçekleştirilen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Milli Takım seçmelerine katılan ve kürsü yapan 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Bilek Güreşi Takımının sporcuları Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret ettiler.

A+A-

Samsun’da gerçekleştirilen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Milli Takım seçmelerine katılan ve kürsü yapan 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Bilek Güreşi Takımının sporcuları Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret ettiler.

Samsun İlkadım Okçuluk Salonu'nda yapılan müsabakalarda Samsun’da yapılan Türkiye şampiyonası ve Avrupa milli takım seçmelerine 15 yaş altı kategorisinde Şaziye Demir Türkiye Şampiyonu olarak Bilek Güreşi Avrupa Milli Takımına girmeye hak kazanırken, 18 yaş altı kategorisinde Nurdane Söker ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Başarılı sporcular Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ, Okul Müdürü Mahmut Bekdaş, 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Ercan, Başkan Yardımcısı Aydın Kaya ve kulüp Antrenörü Murat Aktaş ile birlikte Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ı ziyaret ettiler.

15 yaş altı kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Bilek Güreşi Avrupa Milli Takımına girmeye hak kazanan Şaziye Demir Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma girdiğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek; “Hayalim olan Milli Takım Forması ile ülkemizi temsil edecek olmaktan dolayı çok mutluyum.”dedi.

25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Kemalettin Ercan kulübün kurulduğu günden bu yana iyi bir ekiple çalıştığını belirterek; “Allah’a şükürler olsun bu gün geldiğimiz noktada ilçemizi, ilimiz ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirecek düzeye geldik. Kulübüm ve Havza adına kızlarımızı kutluyorum.”dedi.

25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Aydın Kaya ise kulübün kuruluş amacı doğrultusunda Havza ve Samsunun sportif başarısına katkı sunmak olduğunu ifade ederek; “Kulübümüz milli takıma sporcu kazandıran bir kulüp olma şerefine ulaştı. Bu bizim için onur kaynağı. Genç kardeşlerimize bir yol açmak için çıkmış olduğumuz bu yolda başarılı olması demek gençlerimizin imkan verildiğinde neleri başaracağını görmemiz demek. Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah kızımız Avrupa Şampiyonunu olarak daha büyük bir onuru Havzamıza yaşatacaktır. Kendilerini kutluyorum.”dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’da ziyaretlerinden ötürü başarılı kızlar ve kulüp idarecilerine teşekkür ederek; “ Havza ve Samsun adına bizleri onurlandıran kızlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah kızlarımız daha büyük başarılar ile bizlere daha da gururlandıracak. Kulüp idarecilerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Sabırla ve özveri ile gençlerimiz için vermiş oldukları mücadelenin karşılığını başarı olarak görmek ve bu gururu yaşamak onlar için en büyük ödül. Ayrıca kızlarımızın ailelerini de tebrik ediyorum. Yetiştirmiş ve destek oldukları evlatları Türkiye’de derece sahibi oldular. Bir kızımız bizi ay yıldızlı forma ile Avrupa’da temsil edecek. Havza Kaymakamlığı olarak bizlerde elimizden geldiğince kızlarımıza destek olmanın gayreti içerisindeyiz.   Havza son dönemlerde sportif başarı konusunda adından söz ettiren bir ilçe oldu. Bu başarının daha da artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.