TÜRKİYE OKUYOR, BAFRA OKUYOR’ PROJESİ

TÜRKİYE OKUYOR, BAFRA OKUYOR’ PROJESİ

Samsun’un Bafra ilçesinde “Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor projesi kapsamında öğrencilere kitap dağıtıldı.

A+A-

Bafra Atatürk Ortaokulu, Bafra Anadolu Lisesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Okuyor, Bafra Okuyor” projesi kapsamında Kaymakamlık tarafından alınan kitapların dağıtımı için Atatürk Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ali Katırcı, eşi Hacer Katırcı, Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Belediye Başkanı Zihni Şahin okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Ortaokulu 5-G öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Kaymakam Ali Katırcı, öğrencilerin okumayı alışkanlık haline getirmesinin, onların hayata hazırlanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Okumak insanı geliştiren, yücelten bir çabadır. Okumak başka hayatların, fikirlerin dünyasına yapılan yolculuktur. 21. yüzyılda toplum olarak dünya üzerinde iyi ve güzel bir yer edinmek istiyorsak, kitap okuma sevgisini geliştirmemiz, toplumda okuyan, sorgulayan ve yazan bireyler yetiştirmemiz, eleştirme ve sorun çözme davranışları geliştirmek için okumamız ve okutmamız gerekiyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere 24 Nisan’da yapılacak olan 'Ortaokullar Arası Okuma Yarışması’na katılacaklara kitaplar verildi. Kitap dağıtımın ardından Kaymakam Ali Katırcı ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte sıralara oturarak kitap okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.