Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Gülal'dan bafra55.net'e özel açıklamalar

Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Gülal'dan bafra55.net'e özel açıklamalar

Alaattin Gülal, 2019 yılında fındık rekortesinde Dünya'da tüm dikkatleri üzerimize çeken bir ülkeyiz

A+A-

Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Alaattin Gülal, Bu yıl Fındıkta 700 bin ton üretim var, Toprak Mahsulleri Ofisi, Fisko Birlik, ihracatçılarımız ve ülkemizdeki sektör 2019 yılına hazır girdi dedi.Devletin ve hükümetin de bu işe destek vermesiyle birlikte kötümser bir tablo meydana gelmedi. 50 randumanlı bir fındığın kilosu Toprak Mahsulleri Ofisinde 16 lirayken, fındık sektöründe piyasa da yoğun bir satış oldu. Ayrıca gurbetçilerle beraber okulların açılmasıyla bu sektöre bir yüklenme meydana geldi. 

Başkan Gülal, fındık fiyatlarında panik yapacak bir durumun olmadığının altını çizerek, geçen yıla oranla bu yıl fındık piyasası çok daha güçlü. Devletin bu işin içinde olması uluslararası alanda daha güçlü olmamızı sağladı. Ülkemize her gün birileri darbe vurmaya çalışıyor ama devletimiz bu darbeleri bertaraf ettiği gibi fındık sektörüne darbe vurmak isteyenlere de darbe vurarak piyasaları rahatlattı.

Türkiye'de % 50'si sağlam, %20'si tedirgin, % 30'uda çiftçiyi halkı galeyana getirmeye çalışan bir kesim var. Sosyal medyayı kullanan bu darbe girişimli kişiler  % 5 oranda olsa bile bu %'95'lik bir kesimi etkileye biliyor.  Fındık sektöründe tedirginlik yaratacak, tehlikeli olacak hiç bir şey yok.

2005 yılında bu yana sektörde olduğunu da söyleyen Gülal, 2005 yılında ne söylediysem hepsi harfiyen çıkmış, Türkiye'nin fındıkla ilgili tüm  bölgelerinde bilgi sahibiyim. Tedirginlik üretecek çiftçiyi mağdur edecek hiç bir etken yok, fındık üreticileri rahat olsun" dedi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.