TÜRKİYE GENELİNDE 921 TANE İNŞAATI YÜRÜTÜYORUZ

TÜRKİYE GENELİNDE 921 TANE İNŞAATI YÜRÜTÜYORUZ

BAKAN KILIÇ: “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YILDA 8 MİLYAR TL HARCIYORUZ”

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakanlık olarak üniversite öğrencilerine yılda 8 milyar TL harcadıklarını söyledi. 
Ziyaret, inceleme ve temel atma törenine katılmak üzere memleketi Samsun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ilk olarak Atakum ilçesindeki vatandaşlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan Bakan Kılıç, “Türkiye’de şuanda itibariyle yaklaşık olarak 3 milyon üniversite öğrencisi var. Ama bu emanete gençlerimiz ve gençlik kollarımız yeterince sahip çıkmıyor. Gençlik kollarımızın da bu emanete daha fazla sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Atakum Gençlik Kolları’nın İl Gençlik Kolları ile beraber üniversitenin burada olmasından dolayı geceli gündüzlü çalışmalar yapması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 1 milyon 304 bin gencimize ayda 280 TL burs veya kredi veriyoruz. Sadece bakanlık olarak biz üniversite öğrencilerine senede 8 milyar TL para harcıyoruz. Türkiye’de okuyan her iki üniversite öğrencisinden birine ya burs veriyoruz ya da kredi veriyoruz. Yurtlarımızda kalan gençlerimizin sayısı 308 bin kişidir. Yani 308 bin gence yurt temin ediyoruz. Bu gençlerimizin her birine her ay düzenli olarak 200 TL yemek yardımı yapıyoruz. Eskiden memuruna maaş ödeyemeyen bir devlet vardı. Bugün 1 milyon 304 bin öğrencisine ayda 280 TL burs veya kredi ödeyen Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’si var” dedi.

“IMF’YE BORCUMUZ KALMADI”
Bu sene üniversite harçlarını kaldırdıklarının altını çizen Bakan Kılıç, “3 milyon üniversite öğrencisinin harcını kaldırmak yürek ister, cesaret ister. Aynı zamanda da iyi bir liderlik ister. Aynı anda bizim harçları kaldırdığımız hafta İngiliz hükümeti harçlara yüzde 20 zam yaptı. Biz harçları kaldırıyoruz, onlar harçlara zam yapıyorlar. IMF’ye 23.5 milyar dolarla devraldık. Bugün IMF’ye sepet havası, borcumuz kalmadı. Yiğit bir başbakan geldi ve borcumuz kalmadı. Şimdi yiğitlik yapmaya devam ediyoruz ve IMF’ye diyoruz ki, ‘sana borcumuz kalmadı ama istersen biz sana 5 milyar dolar borç verebiliriz’ dengeler değişti” diye konuştu.

“TÜRKİYE GENELİNDE 921 İNŞAAT YÜRÜTÜYORUZ”
Samsun’a yapılacak olan Samsun Stadyumu hakkında da bilgiler veren Bakan Kılıç, “Samsun Stadyumu’nun ihalesini 3 Aralık 2012 tarihinde gerçekleştirdik. Samsun Stadyumu 33 bin koltuk kapasiteli ve kırmızı-beyaz renklerden oluşacak. Samsun Stadyumu’nun ihale bedeli 107 milyon TL ve KDV ile birlikte 128 milyon TL’dir. Samsun bir spor kenti oluyor. Türkiye genelinde inşaatına devam ettiğimiz spor tesisi sayısı 405’tir. Türkiye genelinde 2013 yılında yatırım programına altığımız spor tesisleri sayısı 288, toplamda 693 ediyor. Buna 25 tane de stadyum ilave edin. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na Türkiye genelinde 153 tane yurt yapıyoruz. 50 tane de 2013 yılı yatırım programına koyduk. Toplamda da 203 tane de yurt yapıyoruz. 718 tane spor tesisi ve 203 tane de yurt yapıyoruz. Toplamda da Türkiye genelinde 921 tane inşaatı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından Bakan Kılıç, Samsun’da yapımı devam eden spor tesisleri inşaatlarını gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.