"Türkiye bu acıları atlatacak"

"Türkiye bu acıları atlatacak"

OMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, alçak terör dalgasının bir kez Türk insanlarının canını yaktığını belirterek,"Türkiye büyük bir devlettir, bunları da atlatacaktır" dedi

A+A-

OMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Atatürk Havalimanı'ndaki insanlık dışı patlamalarda,  41 kişinin  hayatını kaybettiğini ve  239 kişinin yaralandığını belirterek, alçak terör dalgasının  insanların canını yakmaya devam ettiğini söyledi. Terör saldırılarını lanetlediğini dile getiren Çağlayan, "Türkiye Büyük bir devlettir, bunu da atlatacaktır" dedi.

ZAAFİYETLERE  İZİN VERİLMEMELİ

Bölgesinde ve dünyada etkinliği giderek artan bir ülke olan Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan devletlerin desteği ile terör olaylarının ve bu saldırıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Çağlayan, "Özellikle 900 kilometreyi aşan güneyimizdeki problemli bölgeden Türkiye'ye sızmaları tamamen engellemek mümkün gözükmemektedir.  Ancak Türkiye büyüklüğüne uygun olarak zaafiyetlere müsaade etmemeli güvenlik ve asayişini korumak için gerekli bütün tedbirleri uygulamada tavizsiz davranmalıdır. İnsan olma vasfını kaybetmiş canileri ve terörden beslenenleri lanetliyor, ölenlere ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Büyük Türk Milleti'nin başı sağolsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.