Türk Sağlık-Sen 'zam' konusunda sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasına tepki gösterdi

Türk Sağlık-Sen Bafra İlçe Temsilciliği Sağlık Çalışanları arasında ayrım yapılmasına tepki göstererek Bafra Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak basın açıklama düzenlediler.

A+A-

Türk Sağlık-Sen Bafra İlçe Temsilciliği Sağlık Çalışanları arasında ayrım yapılmasına tepki göstererek Bafra Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak basın açıklama düzenlediler.

Türk Sağlık Sağlık-Sen ilçe temsilciliği Bafra Devlet Hastanesi önünde buluşarak, ek zam hakkımız söke söke alırız dediler. Ellerinde ki dövizlerle de, “zam hepimizin hakkı, susma haksızlığa haykır, sağlık ekip işidir” yazılı dövizlerle de tepkilerini gösterdi.

turk-saglik-sen-zam-konusunda-saglik-calisanlari-arasinda-ayrim-yapilmasina-tepki-gosterdi-001.jpg

 Türk Sağlık-Sen Bafra ilçe Temsilcisi Ömer Faruk Şen yaptığı açıklama da” Saygıdeğer sağlık emekçileri, saygıdeğer basın mensupları haklı talebimizi ve sesimizi duyurmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle katılımlarınız ve destekleriniz için sizlere teşekkür ederim.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca TBMM’de yaptığı açıklamada Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmişlerdir. Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruriyet tüm sağlık emekçileri için de zaruridir. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde işçi - memur ayrımı yapılmadan artış yapılmalıdır.  Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir.

turk-saglik-sen-zam-konusunda-saglik-calisanlari-arasinda-ayrim-yapilmasina-tepki-gosterdi.jpg

Şen, Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir.

turk-saglik-sen-zam-konusunda-saglik-calisanlari-arasinda-ayrim-yapilmasina-tepki-gosterdi-003.jpg

Mecliste Grubu bulunan 5 siyasi parti ortak önerge ile bugün saat 11 de TBMM’de olağanüstü toplanarak hekim dışı sağlık çalışanlarının ücret artışı konusunu görüşecektir. Sağlık Ekip İşidir. Tüm Sağlık çalışanlarını kapsayan bir kararın çıkmasını temenni ediyoruz. Haklı taleplerimiz için her zaman her alan da ısrarla yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

turk-saglik-sen-zam-konusunda-saglik-calisanlari-arasinda-ayrim-yapilmasina-tepki-gosterdi-002.jpg

turk-saglik-sen-zam-konusunda-saglik-calisanlari-arasinda-ayrim-yapilmasina-tepki-gosterdi-004.jpg

Konuşmadan sonra sağlık çalışanları alkış tutarak, “ek zam hakkımız söke söke alırız” sloganı attı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABER : Emre Şahinol

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.