Türk Öğrenciler Yurda Yerleştirildi

Türk Öğrenciler Yurda Yerleştirildi

Samsun'da Korona Virüs nedeniyle karantina altına alınacak öğrenciler, gece saatlerinde Türk Hava Yollarına ait uçak ile Çarşamba Havalimanına getirildi.

A+A-

Yurt dışında öğrenim gören Türk öğrencilerin bir kısmı Samsun'da bir kısmının ise Sakarya'da bulunan yurtlarda karantina altına alınacakları açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından Türk Hava Yolları uçağı ile gece yarısı Samsun'a getirilen Türk öğrenciler, Çarşamba Havalimanında geniş önlemler altında uçaktan indirildi.

Yurt dışından getirilen Türk öğrenciler nedeniyle Çarşamba Havalimanında bulunan görevlilerin özel giysiler giydikleri görüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen Türk öğrenciler daha sonra karantina altında tutulacakları yurtlara götürüldü.

Türk öğrencileri taşıyan uçak Çarşamba Havalimanına indikten sonra aprona ambulanslar girdi. Uçaktan inen öğrenciler sağlık görevlileri tarafından burada kontrol edildi. Yurt dışından gelen Türk öğrenciler Samsun'da bulunan Turgut Özal Yurdu ve Münevver Ayaştı Yurtlarında 14 gün boyunca karantina altında tutulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.