TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 12 MART PANELİ

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 12 MART PANELİ

Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Temsilciliği İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılı dolayısıyla Bafra Öğretmenevinde bir panel düzenledi.

A+A-

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şaban Sağlık, Prof. Dr. Şahin Köktürk ve Yard. Doç. Dr. Bekir Şakir Konyalı’nın konuşmacı olarak katıldığı panel yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Panelden önce bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, şunları söyledi: Akif Bir dava adamıydı ve davası da haktı. O hiçbir makam için hakkı, hakikati, onuru satmadı. O tam bir doğruluk ve mütevazılık timsaliydi. Onu kendilerine referans aldığını iddia edenler sanırım Akif’in bu özelliklerini atladılar. Ama biz Akif’i her yönüyle tanıyor ve anlıyoruz. Üç kuruşluk menfaat uğruna kırk takla atanlardan öğrenmeyiz Akif’i. Biz Akif’i tanıyoruz. Biz Akif’i Şahin Köktürklerden, Şaban Sağlıklardan ve Bekir Şakir Konyalı hocalardan dinledik ve dinliyoruz. Çok şükür, bizim fikir deryamız da, sevgi deryamız da, gücümüzü alacağımız Alplerimiz, gönlümüzü doyuracağımız erenlerimiz de çok. Yeter ki gönüllerimiz bir olsun. Yeter ki birbirimizi sevelim ve en zor zamanlarda bile bu birliği bozmayalım.

Panelin başkanlığını Prof. Dr. Şahin Köktürk yaptı. Ana hatlarıyla bir Akif portresi çizen Şahin Köktürk’ten sonra Prof. Şaban Sağlık İstiklal Marşı’nın sembolleri ve Akif’in kişiliği üzerinde durdu. Akif’in İslam ve Türklük yönü üzerinde duran Şaban Sağlık’tan sora söz alan Yard. Doç. Dr. Bekir Şakir Konyalı da, İstiklal Marşı’nın mesajları ve kendisinde bıraktığı izleri anlattı.

Panelin ardımdan panel konuşmacılarına plaket taktim edildi ve program sona erdi.

turk-egitim-sen’den-12-mart-paneli.JPGturk-egitim-sen’den-12-mart-paneli-001.JPGturk-egitim-sen’den-12-mart-paneli-002.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.