TÜRK EĞİTİM SEN ; “OKUMAK, OKUTMAK” DEĞERLİ BİR ÇALIŞMADIR

TÜRK EĞİTİM SEN ; “OKUMAK, OKUTMAK” DEĞERLİ BİR ÇALIŞMADIR

Bugün ilçemizde; eğitim gören binlerce öğrenci, görev yapan binlerce öğretmen, ilçemizin esnafı,memuru,çiftçisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılarak “Okumak” adına bir farkındalık oluşturdu.

A+A-

Bizce, ülkemizin en büyük sorunlarından biri, bir kitabın sayfalarına dokunmamak , kitap okumamak, okuduğunu anlamamak ve bu eksiklik nedeni ile olayları sorgulayamamaktır. Yeni fikirler üretme ve yeniliklere açık olma konularında da çok eksiğimizin olduğu ortadadır.

Öğrencilerimizdeki kitap okuma alışkanlığının az olması, sınavlarda okuduğunu anlama ve yorumlama konusunda sıkıntılar oluşturmaktadır. Dünya genelinde, kitap okuma ve kitap satın alma verileri incelendiğinde , yapılan sıralamalarda ülkemizin bir hayli gerilerde olduğu görülmektedir. Vatandaşlarımız kitap okumak yerine zamanının çoğunu sosyal medyada harcamaktadır.

Tüm bu durumları değerlendirdiğimizde “Okumak” her birey için önemlidir ve okumaya teşvik etmekte gerçekten değerli bir çalışmadır. Şunu da ifade etmek gerekir; Bu tür okuma etkinliklerini sadece fotoğraf çekinmek amaçlı kullanan yöneticiler de mevcuttur. Sadece gelen talimata uymak için, fotoğrafı çekip görevini tamamladığını sanmak bu tarz etkinliklerin amacından saptırılmasına sebep olmaktadır ve yapılan iyi niyetli çalışmalara gölge düşürmektedir.

Bizler, Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanlığı olarak yaklaşık 3 yıldır toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde “Okuduğumuz Kitapları Anlatıyoruz” etkinliği düzenliyoruz ve inşallah düzenlemeye de devam edeceğiz. Çünkü bizler ülkenin okuyan bireylerle daha güzel yarınlara ulaşacağına inanıyoruz ve Türk Eğitim Sen olarak bu projede toplumu okuma noktasında bir araya getiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyor ve projeyi destekliyoruz.

Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanlığı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.