Türk Eğitim-Sen, Bafra İLKSAN adaylarını açıkladı

Türk Eğitim-Sen, Bafra İLKSAN adaylarını açıkladı

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın (İLKSAN) Yönetim Kurulunun oluşturulması için il ve ilçelerdeki temsilcilerinin seçimleri başlıyor.

A+A-

 İlçelerde İLKSAN delege seçimleri 9 Nisan 2016 Cumartesi günü tüm Türkiye’de bütün ilçelerde yapılacak. Bafra’da da İLKSAN temsilciliği seçimleri aynı tarihte Bafra Öğretmenevinde olacak.

Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanı Hakan Eroğlu İLKSAN seçimleri ile ilgili şunları söyledi:

Bilindiği gibi İLKSAN temsilcilik ve Yönetim Kurulu seçimleri dört yılda bir yapılmaktadır. Bu yılki seçimler 9 Nisan Cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında Bafra Öğretmenevinde yapılacaktır. Bafra Türk Eğitim Sen Temsilciliğinin İLKSAN adayları Kelikler İlkokulu Sınıf Öğretmeni FAİK AKSOY ve Sürmeli Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni MURAT SIRIKLI’dır. Öncelikle adaylarımıza başarılar diliyoruz.

İLKSAN 1946 yılında sınıf öğretmenlerine sağlık yardımları ve sosyal yardımlar yapmak amacıyla kurulmuş bir sandıktır. Öğretmenlere kaza, evlenme, maluliyet, şehit, ölüm, emeklilik yardımları gibi birçok alanda yardım yapan ve öğretmeleri ekonomik ve sosyal açıdan destekleyen bu kurum, 1996 yılına kadar kötü yönetim veyahut başka sebeplerle bazı sıkıntılar yaşamış, yıpratılmıştır. Ancak 1996’dan sonra Türk Eğitim Sen’li arkadaşlarımızın yönetime geçmeleri ile birlikte kurum kendini yenilemiş, arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları ve idareleri sayesinde bugün, milyonlarca lira varlığı ve gayrı menkulüyle ülkemizin sayılı sandıkları arasına girmiştir. Bu kurumun güzel işler yapması, kuruluş amaçları doğrultusunda öğretmenlerimize hizmet etmesi neden bir rahatsızlık sebebi olsun? 1996’dan önce batma noktasına gelmiş bir kurumu bugün kendi ayakları üzerinde duran ve devasa bir sosyal ve ekonomik yapı haline getiren insanlara neden iftira atılmak istenmektedir? Baskı, mobbing, yıldırma, tehdit ve şantaj gibi yollarla üye sayısını hızla arttıran sendika, kötü yönetildiğini iddia ettiği bir sandığın yönetimine kendisi talip olmaz da, neden olanları ve mevcut yönetimi karalamak ister? Üye sayısına bakıldığında çok rahat seçimi alabilecek sayısal çoğunluğa sahip arkadaşlarımız niçin aday çıkarmamaktadır? Onlar şunu çok iyi biliyorlar ki, öğretmenler özgür iradeleri ile karar verecekleri İLKSAN seçimlerinde, kendilerini baskı ve yıldırma ile üye yapanlardan bunun hesabını demokratik yollarla yapılan bu seçimlerde soracaklar, “üyeliğimiz sizde olabilir ama gönlümüz ve irademiz asla sizde değildir” diyeceklerdir.

Türk Eğitim Sen, üyelerinin ve bütün öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sigortasıdır. Eğilmeyen, bükülmeyen, ilkeli bir duruşun adıdır Türk Eğitim Sen. Doğru bildiğimiz her  şeyi her ortamda söylemeye devam edecek, eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını bütün platformlarda, bütün ortamlarda savunacak, haksızlık ve hukuksuzlukları haykıracağız. Bundan hiçbir eğitim çalışanının şüphesi olmamalıdır.

İLKSAN, bugün öğretmenlerimiz için güzel şeyler yapmaktadır. İLKSAN’ı karalamak, sadece onu yönetenlere yapılmış bir kötülük değil, kendilerine de yapılmış bir kötülüktür. Çünkü bu kurum onlar için de vardır, onlar için yardım yapmakta, onlara da imkânlar sunmaktadır. İLKSAN ile ilgili olumsuz kanaatleri olan arkadaşlarımızı da tekrar aklıselim davranmaya, doğruları öğrenmeye davet ediyorum.

9 Nisan’da yapılacak İLKSAN seçimlerinin eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.