TURFANDA SEBZELER HALDE YERİNİ ALDI

TURFANDA SEBZELER HALDE YERİNİ ALDI

Turfanda sebze ve meyvelerde ilk ürünler Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’nin dükkanlarını doldurmaya başladı.

A+A-

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yoğunluğu yaz döneminde faaliyette olan Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’nde hareketli dönemler başladı. Çarşamba Ovası’nda örtü altı dışında yoğunlukta üretilen turfanda sebze ve meyveler hal dükkanlarını doldururken, halde yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Sezonun ürünleri fasulye, biber, salatalık, şeftali hal tezgahlarında yerini alırken, haldeki fiyatlar yine üreticiyi memnun etmedi.
Çarşamba Sebze ve Meyve Hali Başkanı Mehmet Arslan, “2013 sezonumuz başladı. Fiyatlarımız bu yıl düşük başladı. Bunun temel nedeni. Diğer bölgelerdeki hallerde de sebze ve meyvelerin bol olması. Haliyle arz-talep üzerinden belirlenen fiyatlar bolluk olunca düşüyor. Halde fiyatlar genel olarak şöyle, fasulye 70-80, salatalık 30-40, şeftali 80-90 kuruş, bu fiyatlarda üreticiyi memnun etmiyor. Bizim fiyatlarımızın temel belirlenimi diğer bölgelerdeki ürünün bolluğu. Biz Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne de ürün göndermemize rağmen, fiyatları bir parça fazla tutsak bu bölgeler hemen diğer hallere kayarak orandan ürün temin etme yöntemine gidiyorlar” dedi.
Çarşamba Sebze ve Meyve Hali’nde şu an için, fasulye, şeftali, salatalık, biber, kabak gibi ürünlerin bulunduğunu belirten Mehmet Arslan, ay sonuna doğru da domatesin hale gireceğini kaydetti.
Çarşamba’da yetişen ürünleri ihracatı içinde uğraştıklarını belirten Arslan, Çarşamba Ovası’nda ihracatın sıkıntılı olduğunu bölgenin nemli olmasından kaynaklı ürünlerin uzak bölgelere gönderildiğinde bozulmalar yaşandığını dile getirdi. Bu yıl yurt dışına kavun ve karpuz satışı yapmak için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Arslan, bu konuda ihracatçılar ile görüşmeleri olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.