Türbe Mahalle sakinleri sebze ve meyve hali istemiyor

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Türbe Mahallesi sakinleri tarım arazilerine sebze ve meyve hali yapılmasını istemediklerini dile getirdi.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Türbe Mahallesi sakinleri tarım arazilerine sebze ve meyve hali yapılmasını istemediklerini dile getirdi.

 

Tarım Arazilerine sebze ve meyve hali yapılmasıyla mağdur olacaklarını iddia eden mahalle sakinleri, yetkililerin kararı tekrar gözden geçirmelerini istediler. Türbe Mahallesi'nde yapılması planlanan tarım arazileri alanında toplanan mahalle sakinleri “Tarıma Dokunma” pankartı açtı. Türbe Mahalle sakinlerinden Serdar Saraç, Şuanda arkamda görmüş olduğunuz köylülerin hali hazırda tarım yaptıkları arazi üzerine Yaş Sebze ve Meyve Halinin taşınması söz konusu. Bizler Yurtdışından birçok ürün ithal ederken, 3 gün sonra 300 bin ton daha buğdayın ithalatı ile ilgili bir ihale yapılacak. Açıkçası bizler bir taraftan yurtdışına paralarımız giderken, bir taraftan da Bafra Ovası gibi, burada gördüğünüz arazi gibi senede üç farklı ürün alınabilen arazinin betonlaştırılmasına devletin yapmış olduğu bütün bu sulama sistemlerinin boşa gitmesine kamu yararına aykırı görüyoruz bu yüzden de bütün köylü bu işin olmaması için direniş yapıyor. Tabi ki kanuna saygılıyız, mahkemelerin vereceği her türlü karara saygılıyız, ama vicdan olarak da açıkçası burada ki verimli arazilerin betonlaştırılması içimize sinmiyor.

Vatandaşlarının problemlerini gayet iyi takip ettiğini bildiğimiz sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuya demeçleri vardı, hatta balkonların, terasların üstlerinde ürün yetiştirilmesini bizlere söylüyordu diyen Saraç, şöyle devam etti, fakat Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin karşılığında burada ki bu verimli arazinin kamulaştırılması, betonlaştırılması 180 derece zıt düşüyor dediğimiz gibi Türkiye’nin ve kamunun yarına olmadığını düşünüyor” dedi.

 

Mahalle sakinlerinden Mahmut Erol ise, “Bu alanda Tarım yapmaktayım, gördüğünüz bu arazinin, Doğusunda kanal var, batısında sulama kanalı var. Burayı yazın eşseniz 3 metre aşağısında su var. Burası sulak bir arazi buranın hal yapılmasına vicdanımız el vermiyor. Buranın hal yapılmasıyla tüm Türkiye mağdur olacak. Burası sene de en az 3 ürün yerine göre 3 ürün sebze alınıyor burada. Su sorunu burada hayatta yok toprağın altıda su, kenarları da su. Burada 20 hane tarım yapıyor. Burada ki tarım arazileri parçalı öyle geniş bir tarım alanı yo burada 10 dönüm, 5 dönüm, 3 dönüm” ifadelerini kullandı.

HABER : Emre Şahinol

turbe-mahalle-sakinleri-sebze-ve-meyve-hali-istemiyor-001.jpgturbe-mahalle-sakinleri-sebze-ve-meyve-hali-istemiyor-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum