Tuncay Yurduseven;''Çanakkale kardeşlik destanının yazıldığı yerdir''

Tuncay Yurduseven;''Çanakkale kardeşlik destanının yazıldığı yerdir''

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Bafra Bağlantıİlçe Başkanı Tuncay Yurduseven,

A+A-

 “Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. Binlerce vatan evladı toprağını korumak için canlarını hiçe saymıştır. Çanakkale kardeşlik destanının yazıldığı yerdir” dedi.
 
Çanakkale savaşı ile milletimizin küllerinden yeniden doğduğunu belirten İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çanakkale savaşının özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi adına yapılmış binlerce şehidin verildiği savaş olduğunu ifade etti. “Çanakkale Zaferi milletimizin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren kardeşlik abidesi” diyen Yurduseven, Çanakkale savaşının diğer milletlere ilham kaynağı olduğunu da söyledi. Yurduseven, “Çanakkale Savaşı bizim gurur tablomuzdur. Binlerce vatan evladı toprağını korumak için canlarını hiçe saymıştır. Bu eşsiz mücadele Dünya’ya örnek olmuş ve vatan toprağının bir karışı bile verilmemiştir. Tarih boyunca esaret altında yaşamayı asla kabul etmeyen milletimiz canından kutsal vatan topraklarını her türlü saldırıya karşı binlerce şehit ve gazi vermiştir. Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere Çanakkale savaşı ilham kaynağı olmuştur. 101 yıl önce bu destanda vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla ülkenin dört bir yanından gelerek Çanakkale'de toplanan vatan evlatlarının bütün imkânsızlıklara rağmen verdikleri zorlu mücadelesi ile işgal kuvvetlerine geçit verilmemiştir. Bu eşsiz mücadele 'Çanakkale Geçilmez' sözü tarihe yazılmıştır.”
 
BİRLİKTELİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ 
İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çanakkale Savaşının başlangıcı olarak kabul edilen 57. Alay’ın Anzak çıkarmasını durdurmak için büyük bir mücadele verdiğini belirterek, 57. Alayın kendisinden 6 kat büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçtiğini ifade etti. Yurduseven, şöyle devam etti; “57. Alay, Çanakkale Savaşları'nda bir semboldür. Çanakkale'de çarpışan 450 bin askerin ve ölen 253 bin şehidin her biri, 57. Alay'ın bir ferdidir. 57. Alayın kendisinde kat kat büyük düşmana karşı gözünü kırmadan taarruza cevap vermesi ne kadar fedakârca ve vatan aşkıyla çarpıştıklarını bir kez daha gösteriyor. Bu gün ise kendini bilmeyen terör örgütleri ülkemizi bölmek için askerimizi, polisimizi ve masum insanlarımızı şehit ediyorlar. Topraklarımızı kendilerince bölme hesapları yapan hainler, kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacak, bizi bir birimizden koparamayacaktır. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Türk’ü, Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i, Abaza’sı, Arap’ı, Alevi’si, Sünni’si ile gökyüzünde dalgalanan ay yıldızlı bayrağı, minarelerindeki ezanıyla, atasından emanet ecdat yadigârı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayanları ile bir ve beraberiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan toprağını korumak için şehit olan asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.