Tüm Hazırlıklar Tamam, Yakakent Doğalgazla Buluşuyor

Tüm Hazırlıklar Tamam, Yakakent Doğalgazla Buluşuyor

Çalışmalar tamamlandı, Yakakent Doğalgaza Kavuşuyor

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Kaslan ve Orhan Kırcalı’nın Yakakent İlçesini ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından konu gündeme getirilmiş, Yakakent’e doğalgaz dağıtım hizmeti verilmesi hususunda en kısa surede çalışmalara başlanacağının sözü alınmıştı.

Devamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) yetkilileri ile yapılan görüşmeler ve girişimler sonucunda Yakakent doğalgaz dağıtım lisansı, (EPDK) Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 17.10.2019 tarih ve 8887-2 sayılı Kurul Kararı ile AKMERCAN Delta Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin lisans alanına dâhil edildi.

Yetkili Firmanın Bölge Müdürü Mustafa Sezen ve diğer yetkilileri ile 20.11.2019 Çarşamba günü Yakakent Belediyesinde yapılan toplantıda sürecin işleyişi ve izlenecek yol haritası değerlendirildi. Daha önce AKMERCAN Delta Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile doğalgaz çalışmasından sonra, yolların üst yapısı konusunda protokol imzalanmış olup, 2020 yılında İlçede Doğalgaz çalışmalarının başlaması planlanmaktadır.

Uzun uğraşılar sonucu gelinen bu noktada Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Göreve geldiğimiz 2014 yılından bugüne kadar Yakakent için hayati önem taşıyan doğalgaz konusunda, nihayet sona geldik. İlçemize ve İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 Bu hizmetin İlçemize kazandırılmasında ilk günden beri emeği ve katkısı olan başta önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Demircan ve AK Parti İl Başkanlığı Yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese Yakakent halkı adına çok teşekkür ediyorum." Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.