(TÜGŞAV) Bafra Şubesi Başkanı Mümine Ersin, ‘’ Çanakkale Türk Milleti’nin varoluş simgesi olmuştur’’

(TÜGŞAV) Bafra Şubesi Başkanı Mümine Ersin, ‘’ Çanakkale Türk Milleti’nin varoluş simgesi olmuştur’’

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Bafra Şubesi Başkanı Mümine Ersin 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü ve Şehitlerimizi anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Bafra Şubesi Başkanı Mümine Ersin 18 Mart Çanakkale Zaferinin  107. yıldönümü  ve Şehitlerimizi anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ersin mesajında,’’Tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin vatan sevgisinin, şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyan Türk Milleti’nin kahraman vatan evlatlarını Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü vesilesiyle rahmet minnet ve saygıyla anıyoruz.Çanakkale savunması dünya bağımsızlık savaşlarında direncin neler yapabileceğini gösteren ilk kıvılcım olurken milletimizin de büyük fedakârlıklarına şahit olmuştur. Çanakkale Türk Milleti’nin varoluş simgesi olmuş şanlı Türk tarihinde kahramanlıklarla, fedakârlıklarla dolu bir destan olarak yerini almıştır.

107 yıl önce Çanakkale yi geçemeyen düşman bugün Türklüğü yok etmek vatanımızı parçalamak için içimizdeki bebek katilleri, ihanet odakları ve işbirlikçileri vasıtasıyla hain emellerine ulaşmak adına alçakça saldırılarına devam etmekte, vatan evlatlarımızı kalleşçe şehit etmektedir.Türk milletini sindirme bölme ve parçalamaya yönelik planlar yapan hainler ve işbirlikçileri bilmelidirler ki, aziz milletimizin ihtiyacı olan kudret ve ilhamın kaynağı Çanakkale ruhunun muhteşem anlamında saklıdır.

Şehitlerimizi anma günü olarak kutladığımız Bugün:Çanakkale nin geçilemeyeceğini, Türk Milletinin esir edilemeyeceğini, Türk Vatanının parçalanamayacağını tüm dünyaya haykıranların günüdür.

 Bugün:  Dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün her noktasında taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin günüdür.Türklük uğruna bedenlerini toprağa koyanların günüdür.     Bugün: Cennet vatan topraklarımız uğruna ölümsüzlük şerbeti içenlerin Allah’a kavuştukları gündür.Cennet vatanımızı korumak ve bekasını sürdürmek uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz:
Sizler vatanımız, bayrağımız mukaddesatımız uğruna tereddüt etmeden şehadete yürüdünüz.Toprağa değil, yüreklerimize  gömüldünüz.
 Aileleriniz ve silah arkadaşlarınız gaziler olarak manevi huzurunuzda söz veriyoruz.
Şerefimiz olan emanetlerinize canımız pahasına sahip çıkacağız.
Vatan sevdasıyla sarıldığınız al bayrağımızır bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar dalgalandıracağız. Ruhunuz şad olsun.’’dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.