Mersin Balığı İçin Çalışmalar Hız Kazandı; SSYÜB ve MERKODER Protokole İmzaları Attı

Mersin Balığı İçin Çalışmalar Hız Kazandı; SSYÜB ve MERKODER Protokole İmzaları Attı

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği (SSYÜB) ile Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği (MERKODER) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği (SSYÜB) ile Mersin Balıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği (MERKODER) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, ülkemizin sularında yaşayan ve nesilleri tehlike altında olan mersin balıklarının korunması için çözüm önerileri üretmeyi, üretim ve yetiştiriciliğin geliştirilmesini amaçlıyor. İşbirliği kapsamında yapılacak çalışmalar, mersin balığı populasyonlarının artırılması ve biyolojik çeşitliliğin korunması hedeflerine yönelik olacağı bildirildi. 

Geçtiğimiz haftalarda mersin balığının çok yakında Bafra Kızılırmak sularına salınacağını müjdeleyen SSYÜB Başkanı Osman Parlak, işbirliklerinin ve bilimsel çalışmaların devamının geleceğini ve nesli tükenme tehlikesi altında olan bu özel balığı tekrar Bafra'da yaşatacaklarını aktardı.

İmzalanan protokol ile ilgili bilgi veren Osman Parlak şu açıklamayı yaptı: "Protokol kapsamında, mersin balıklarının korunması için çeşitli stratejiler geliştirilmesi, üretim ve yetiştiriciliğe yönelik araştırmalar yapılması ve bu alanda çalışma yürüten kurumlarla işbirlikleri sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, konuyla ilgili kamuoyu eğitimi ve bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, mersin balığının ülke ekonomisi açısından öneminin vurgulanması amacıyla çalışmalar yürütülecektir.

Bu işbirliği ile elde edilen sonuçlar, ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılacak ve mersin balıklarının korunması için atılan adımların etkisi geniş kitlelere duyurulacaktır. İşbirliği protokolü, su ürünleri avcılık ve yetiştiricilik sektörü temsilcileri, akademisyenler, araştırma kurumları ve ilgili sivil toplum kuruluşları arasında bir köprü oluşturarak ortak çözüm önerilerinin üretilmesine de olanak tanıyacaktır.

Bu anlamlı işbirliği ile mersin balıklarının sürdürülebilir şekilde korunması ve popülasyonlarının artırılması için önemli bir adım atılmıştır. Gelecek nesiller için doğal kaynakların korunmasına yönelik bu tür işbirliklerinin artarak devam etmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve ekonomik sürdürülebilirliğin sağlanması adına büyük önem taşımaktadır."

whatsapp-image-2024-07-06-at-09-29-41-1.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.