TOPLUM SAĞLIK MERKEZİ AŞI HAFTASI PROGRAMI DÜZENLEDİ

TOPLUM SAĞLIK MERKEZİ AŞI HAFTASI PROGRAMI DÜZENLEDİ

Bafra Toplum Sağlık merkezi, 9. Avrupa Aşı Haftası Dolayısıyla Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezinde Program Düzenledi

A+A-

Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ebru Kaynar Tuncel, “Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri v.b. mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin (toksinler) etkilerinin ortadan kaldırılarak, geliştirilen biyolojik maddelere AŞI denir. Aşılanan kişi artık o hastalığa karşı bağışıktır.

Ülkemizde 1981 yılından beri Sağlık Bakanlığımızca genişletilmiş Bağışıklama Programı yürütülmektedir. Bu programın amacı, öncelikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesidir. Bu program kapsamında tam 13 ayrı hastalığa karşı çocuklarımızı korunmak için başta Aile Sağlık Merkezlerimiz olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında aşı ücretsiz uygulanmaktadır.’’ dedi.


Programa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, eşi Hacer Katırcı, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Bafra Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ebru Kaynar Tuncel ve vatandaşlar katıldı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.