Topaloğlu;Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz

Topaloğlu;Kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz

Ülkemiz, içinde bulunduğu coğrafi,

A+A-

 askeri ve siyasi konumu itibariyle geçmişten günümüze sürekli olarak iç ve dış odakların tehditlerine maruz kalmış ve bu tehditlere karşı yapmış olduğu vatan savunmasında pek çok asker, polis ve sivilini şehit ve gazi vermiştir.

   Şehit ve gazilerimizin vatan savunması için yaptıkları bu kutsal mücadele, dünya tarihinde milletçe övünç duyulan kahramanlık ve vatandaşlık destanı olarak yerini aldığı gibi bu günkü güçlü ve saygın Türkiye’nin temelinin oluşmasında önemli bir paya sahip olmuştur.

   Türk milleti vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman kutsal bir görev saymış, vatanı için savaşmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır. Milletimizin, kazanılması imkânsız savaşlardan başarıyla çıkması ve Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan da işte bu ruhtur.

   Bu gün bizler ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar bağımsız yaşatmak uğruna gösterdikleri kahramanlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Gazilerimiz ile gazi ve şehit yakınlarına sahip çıkmak, itibarlarının korunması ve hak ettikleri koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için her türlü çabaya destek olmak öncelikli görevlerimiz arasında olacaktır.

   Bu vesile ile bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler. Siz kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım.

Osman Topaloğlu

19 Mayıs Belediye Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.