Tokat'ta hayvan otlatırken kaybolan kız çocuğu ölü bulundu

Tokat'ta hayvan otlatırken kaybolan kız çocuğu ölü bulundu

Tokat'ın Erbaa ilçesinde hayvan otlatırken kaybolan kız çocuğu ölü bulundu.

A+A-

İlçeye bağlı Narlıdere köyünde babaannesi Meryem Yıldız ile dün keçi otlatırken kaybolan 10 yaşındaki Handan Yıldız'ın bulunması amacıyla Samsun ve Tokat AFAD ekipleri ile jandarma ve vatandaşlar çalışma yürüttü. Ordu'dan gelen polis dalgıç ekibi de Hasan Uğurlu Baraj Gölü'nde arama yaptı. Vatandaşlar, baraj gölü kenarında su içinde bir çocuk cesedi görünce durumu arama ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede Handan Yıldız olduğu belirlenen çocuğun yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Arama çalışmalarını takip eden anne Yeter ve babaanne Meryem Yıldız ile akrabaları, çocuğun ölü bulunduğunu görünce fenalık geçirdi. Handan Yıldız'ın cenazesi, incelemenin ardından otopsi amacıyla Erbaa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 Kaymakam Bülent Karacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğun kaybolduğu ihbarının yapılmasının ardından hemen arama çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Büyük bir alanı taradıklarını belirten Karacan, "Maalesef çocuğun cesedine ulaştık. Olayla ilgili gerekli inceleme yapılacaktır. Aileye başsağlığı diliyorum." dedi.

Öte yandan Handan Yıldız'ın cesedi, kaybolduğu yerden 150 metre kadar uzakta bulundu. Küçük çocuğun ilk belirlemelere göre 4 metre yükseklikteki kayalık yamaçtan dengesini kaybederek baraj gölüne düştüğü sanılıyor.

Handan Yıldız'ın İstanbul'da yaşadığı, karnesini aldıktan sonra yaz tatili dolayısıyla annesi ile babaannesinin yanına Erbaa'ya geldikleri öğrenildi.

Baba Güven Yıldız'ın ise İstanbul'da cezaevinde olduğu kaydedildi.

Tokat`ın Erbaa ilçesi Narlıdere köyünde dün birlikte keçi otlattığı ve bir süre yalnız bıraktığı torunu Handan Yıldız'ı döndüğünde bulamayan babaanne Meryem Yıldız, yetkililere haber vermiş, ardından arama çalışması başlatılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.