''TOK'' AÇIN HALİNDEN ANLAMIYOR

''TOK'' AÇIN HALİNDEN ANLAMIYOR

MHP İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a işten çıkartılan işçilerin hakları olan tazminatların neden zamanında ödenmediğini sordu!

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yaptığı yazılı açıklamada İlkadım Belediyesi'nde çalışırken işten çıkartılan işçilerin hakları olan tazminatların zamanında ödenmemesi ile birlikte ödemelerinde taksitle yapılacak olmasını manidar bulduğunu söyledi. 
Tekin, "İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2014 yerel seçimleri öncesinde 'İşten kimseyi çıkartmayacağım' sözleri vermesine rağmen göreve gelir gelmez yaklaşık 600 işçiyi türlü bahaneler ile keyfi olarak işten çıkartmıştı. Aradan 2 buçuk yıl geçmesine ve mahkeme kararı ile birçok işçinin işe iade kararını kazanmış olmasına rağmen yine keyfi uygulamalarla bu arkadaşlarımızı işlerine iade etmemiş ve yüklü tazminatlar ödemeyi göze alarak belediyeyi büyük bir ekonomik yükün altına sokarak sorumsuzca bir tavır sergilemiştir. Tazminat hak eden işçilerinde büyük bir kısmının tazminatları henüz ödenmemiş ve taahhüt edilen tarihler geçmiş olmasına rağmen sözler tutulmamaya devam etmektedir. Bu ve benzeri uygulamalar işten çıkartılarak mağdur edilen işçilerin mağduriyetini arttırmış, yeni bir iş buluncaya kadar imkansızlığa itilmiştir. Bu sebeple kıt kanaat geçinmek zorunda olan birçok işçinin sosyal ve ekonomik problemleri artmış ailevi sorunlar yaşamaya başlamışlardır. Hatta bir işçi kardeşimizin bu sebepler dolayısıyla bunalıma girmesine ve intihar etmesine sebep olunmuştur. Aradan aylar geçmesine rağmen işten çıkartılan işçilerin bu ve benzeri yaşadıkları sıkıntılar göz önünde bulundurulmayarak aynı sorumsuzluk sürdürülmektedir. İlkadım Belediyesi'nin son 2 buçuk yılda borç yükünün arttığı ve personel maaş ödemelerinde dahi sıkıntılar yaşandığı, bu sebeple gözle görülür hiç bir yatırım ve hizmetin gerçekleştirilemediği açıkça ortadadır. Tazminatlarında aynı gerekçe ile ödenemediğinin işçilere beyan edildiğini öğrendik" dedi. 
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a çağrıda bulunan MHP İl Başkanı Tekin, "İşten çıkartılan işçiler maaşlarına güvenerek ev, araba aldılar. Çocuklarını dersanelere ve okullara kayıt ettirdiler. Bu durumun sadece 600 kişiyi mağdur etmediğini aileleri birlikte ortalama 3 bin kişiyi mağdur ettiğini unutmayın. Yaşanan bu sıkıntılar ile yuvası bozulanların, sağlık problemleri yaşayanların, intihar edenlerin, çocukları mağdur olanların vebali sizlerin üzerindedir. Bu vebalden en kısa zamanda kurtulmanızı ve mahkeme kararına rağmen işe iadelerini kabul etmediğiniz işçilerin tazminatlarını biran önce ödemenizi bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.