TKDK’dan Havza’ya  1 milyon 500 bin lira hibe desteği

TKDK’dan Havza’ya 1 milyon 500 bin lira hibe desteği

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı Programı (IPARD II) Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması projeleri

A+A-

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt çağrı döneminin 2018 yılında TKDK tarafından IPARD’ın Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması projeleri kapsamında 39 kişinin hibe desteği almaya hak kazandığını belirterek; “  Onaylanan projelerimiz yüzde 55 hibe kullanmaya hak kazandı. Firmamız proje danışmanları tarafından hazırlanan projeler kapsamında ilçe çiftçimiz TKDK’dan 1 milyon 500 bin lira hibe desteği kullandı. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.  Firma olarak daha önceki çağrı dönemlerinde hazırladığımız çok sayıda proje onaylandı ve üreticimiz hibelerini kullandı” dedi.

Kurt tarımsal ekipman ihtiyacı olan çiftçilere her türlü kolaylığı sağladıklarını belirterek; “Tarım aletlerini yenileyecek veya yeni alacak çiftçilerimize Salı ve Cuma günleri olmak üzere haftanın iki günü ücretsiz proje danışmanlığı yapmaktayız. Farklı proje danışmanları ve kendi personelimizden oluşan 9 kişilik uzman danışmanlarımız üreticilerimize en doğru bilgilendirmeyi yaparak hibe programlarından en iyi şekilde yararlandırmaktalar“ dedi.

Kurt hibe desteği almaya hak kazanan projeler kapsamında römork, merdane, pulluk, ilaçlama makinesi mibzer, gübre serpme makinesi ve çapa makinesi gibi  yaklaşık 30 ekipmanın çiftçilere teslim edildiğini belirtti.

Türk Traktör Havza Bayii Ilıca Pazarı Veli Kurt bu tür desteklemelerin tarımın modernizasyonu için önemli olduğunu belirterek; “Teknoloji her gün ilerliyor. Çiftçimizde değişen şartlara ayak uydurmak durumunda.  Daha kaliteli üretim yapmak ve işletmelerini büyütmek isteyen çiftçilerimize devletimiz tarafından sağlanan bu desteklemeler büyük bir fırsat. İşletmesini yenilemek ve büyütmek isteyen tüm çiftçilerimizi bu hibe programlarından yararlanmaya davet ediyorum. İşletme olarak toprak işlemeden hasada her türlü her türlü ekipman çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin hizmetindeyiz.” diye konuştu. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.