TFF'den hükmen yenilgi kararı

TFF'den hükmen yenilgi kararı

Süper Lig'in 2'nci yarısında, hükmen yenilgi kararı devreye giriyor.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu bugün yaptığı toplantı sonucu yeni bir karara imza attı.

Süper Lig'in ikinci yarısında, Koronavirüs vakalarından dolayı sahaya çıkamayacak takımlara, hükmen mağlubiyet gelecek. Puan silme ya da ligden düşme olmayacak.

Takımlarda oyuncu sayısı 14'ün altına düştüğünde ertelenen maçlar bundan sonra takım sahaya çıkamazsa hükmen yenilmiş sayılacak.

PUAN SİLME VE KÜME DÜŞME MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. Maddesi'nde, "Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir" yer alıyordu, buradaki puan silme değişecek. Aynı maddede yer alan, "Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar" maddesinde de değişikliğe gidilecek ve küme düşme ortadan kalkacak.

TRANSFERDE DE KOLAYLIK SAĞLANIYOR

TFF, transferler için vergi ve SGK borcu olup olmadığına bakmayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.