Terme İlçesine 3,5 Yıl İçinde 15 Milyon Yatırım

Terme İlçesine 3,5 Yıl İçinde 15 Milyon Yatırım

Samsun'un Terme ilçesinde 15 milyon liralık altyapı yatırımı yapıldığı bildirildi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Terme ilçesinin altyapısına neşter vurduklarını ifade ederek, 3,5 yıl içinde 15 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

İlçede altyapı sorununu çözmek için büyük çaba harcadıklarını vurgulayan Kamil Demircioğlu, "Terme şehir merkezine 3,5 yıl içinde 18 kilometre kanalizasyon ve 16 kilometre de yağmursuyu olmak üzere toplam 34 kilometre altyapı yatırımı yapıldı. Bu altyapı yatırımlarına, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından 15 milyon lira harcandı." ifadelerini kullandı.

Demircioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Terme Belediyesi tarafından şehir merkezinde 35-40 yıldan beri maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan ve eskiyen kanalizasyon şebeke hattı, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yenilendi. Çıkarılan yasaya göre Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ağı genişledi. Daha önce İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy olmak üzere 4 ilçeye hizmet veriyorduk. 2014 yılı 30 Mart yerel seçimlerinden sonra, 13 ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi sınırlarına dahil edildi. 17 ilçeye hizmet vermeye başladık. Hizmet alanımız 4 kat arttı. Bunun için daha çok çalışmak zorundayız. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak, tüm ilçelerde altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. İlçelerimizin alt yapı sorunlarını çok iyi bilmekteyiz. Samsun'un ilçelerini Avrupa standartlarında modern ve yaşanılabilir hale getirmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.