TERLEME SORUN OLMASIN

TERLEME SORUN OLMASIN

Kişiyi olduğu kadar çevresindekileri da rahatsız eden aşırı terleme, sıcak yaz günlerinin en sık karşılaşılan sorunlarından biri.

A+A-

Kişisel bakım ve hijyenik önlemlerle azaltılabilse de tamamen düzelmeyen aşırı terleme, özgüven eksikliğine ve sosyal çekingenliğe neden olabiliyor. Normalde vücut metrekaresi başına dakikada 1 mililitre ter salgılanırken bazı kişilerde bu miktar 40 katına kadar çıkabiliyor. İşte bu durum hiperhidroz yani aşırı terleme olarak nitelendiriliyor. En fazla koltuk altı, el, ayak ve yüz bölgelerinde görülen aşırı terleme sorunu olan kişilerin çoğu bunun tıbbi bir durum olduğundan habersizken önemli bir kesimi de utandığı için hekime başvurmuyor.
Özellikle yaz mevsiminde yaşam kalitesini düşüren aşırı terleme sorunuyla yaşamaktan bıkıp, Medicana Samsun Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü’ne başvuran 19 yaşındaki Yunus Şimşek, yapılan operasyonla aşırı bölgesel terlemeden kurtulmuş oldu.
Konuyla ilgili bilgi veren Medicana Samsun Hastanesi’nden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. C. Deniz Yorgancılar, “Terleme normal fizyolojik bir olaydır. Sempatik uyarının fazla olmasına bağlı bölgesel (el-yüz-koltukaltı) aşırı terleme olabilmektedir. Video laparoskopik girişimle kısa sürede yüksek oranda düzelme sağlanmaktadır. Terleme artık çözümsüz değil. Aşırı bölgesel terlemesi olan bireyler bir gününü bu işleme ayırarak bu sıkıntılı durumdan kurtulabilirler. Hastamız Yunus Şimşek 19 yaşında. Kliniğimize ellerde, koltuk altında ve yüzünde aşırı terleme yakınması ile başvurdu. Terleme günlük ve sosyal yaşantısını olumsuz etkiliyordu. 45 dakika süren sağda ve solda birer santimetrelik kesi ile yapılan ameliyatla aynı gün taburculuğu yapılarak tamamen sağlığına kavuştu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.