TERİM: “TAKIMIM KORKMAKSIZIN MÜCADELE EDECEK”

TERİM: “TAKIMIM KORKMAKSIZIN MÜCADELE EDECEK”

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray’ın teknik direktörü Fatih Terim, “Kaybetmekten korkmuyoruz, çünkü kaybettiğimiz takım Real Madrid olacak” dedi.

A+A-

Maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadyumu’nda Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dünyanın sayılı takımlarından biriyle karşılaşacaklarını ancak kendilerinin buraya kadar saygın işler yaparak geldiklerini söyledi.

“TAKIMIM ÇEKİNMEKSİZİN, KORKMAKSIZIN MÜCADELE EDECEKTİR”
Fatih Terim, kura olarak Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğu hedefleyen bir takım çektiklerini ifade ederek, “Gerek Real Madrid kulübü, gerek Jose Mourinho, gerekse Real Madridli oyuncular, dünyanın en gözde en önemli kulübü ve hocası ve oyuncuları. Biz buna saygı duyuyoruz. Ancak biz de buraya gelinceye kadar saygın işler yaptığımız inancını taşıyorum. Ümit ederim ki; bu turda da yine böyle güzel işler yapmaya devam ederiz. Biz kimle oynadığımızı rakibimizin kim olduğunu çok iyi biliyoruz ama dediğim gibi özellikle Şampiyonlar Ligi’nde kendimizi şu ana kadar ispat ettik. Bu iki maçta da oyuncularım ve takımım çekinmeksizin, korkmaksızın mücadele edeceklerdir. Bundan eminim. Sonuç ne olursa olsun, bizim sahaya çıkarken herhangi bir endişemiz yok. Dediğim gibi oynamaya çalışacağız. Deneyeceğiz her şeyi. Şimdiye kadar olduğu gibi. Ümit ederim iki tane güzel 90 dakika olur. Herkesin de zevk aldığı güzel bir maç olur” dedi.

“DİĞER 6 TAKIMIN DA YERİNDE OLSAM BEN DE GALATASARAY’I İSTERDİM”
Terim, rakiplerinin kendi sahasında çok etkili oynadığını belirterek, “Bu statta büyük başarılar elde etmiş takım. Oynarken, dünyanın en tehlikeli oyuncularından olan Ronaldo ile bu resmi tamamlamak lazım ve diğer oyuncularla. Açıkçası biz çekilebilecek en zor kurayı çektik. Bu bir gerçektir. Ben başka bir gerçeği dile getireyim, bundan hiç gocunma veya kompleks duymuyorum. Diğer 6 takımın da yerinde olsam ben de Galatasaray’ı isterdim. Bu bir gerçek. bu bizim ne istediğimizi, neyi yapmak istediğimiz gerçeğini değiştirmez. Ümit ederim devam ederiz” diye konuştu.

“MOURİNHO İLE PORTO'DAN KALMA ESKİ BİR DOSTLUĞUMUZ VAR”
Bir basın mensubunun Jose Mourinho ile Kayseri’de ne konuştuklarını sorması üzerine, tecrübeli teknik adam şöyle konuştu:
“Porto'dan kalma eski bir dostluğumuz var. Çok da düzgün açık ve samimi bir arkadaşlığımız var. Kendisi maçı seyretmeye geldiğinde doğal olarak hoşgeldin dedim. İki arkadaş, dost ne konuştuysa onları konuştuk. Burada çok özel bir şey yoktu. Bir dostun diyalogu diyebiliriz. Ne hikmetse hem Türk basını, hem İspanyol basını merak etti. Ne konuşmadığımızı söyleyebilirim ama ne konuştuğumuzu açıklayamam.”

“MAÇ HAKKINDA BİR YÜZDE VERMEM ÇOK ZOR”
Fatih Terim, takımına ve oyuncularına güvendiğinin altını çizerek, “Manchester'ın grubundan geldik. Arkasından Schalke gibi önemli bir takımı geçtik. Bu her şeyi zorlayacağız anlamına gelir. Çıkıp elimizden gelenin en iyisini, nelerin yetip, nelerin yetmeyeceğini bilen tecrübeli oyunculara da sahibiz. Kendi ligimizdeki oyunumuzun çok üstünde performansla Real Madrid'e baş edebiliriz. Yüzde vermek doğru olmaz ama sahada mücadele eden koşan iyi oynayan bir Galatasaray olacak. Şu sonucu alırsak avantaj olur demek mantıklı olmaz, çünkü evimizde oynayacağımız Real Madrid maçı buradan daha tehlikeli olur. Real Madrid hücum ve çabuk hücum bölümünü de çok iyi beceren bir takım. Her iki maçın çok ciddi ve konsantre geçmesi lazım. Bir yüzde vermem çok zor” dedi.
Başarılı teknik adam, bir basın mensubunun “Mucizeler imkansız değildir, sadece zaman alır” diye odanızda bir söz var. Real Madrid'i elenirse neler olacak? sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Benim odamda başka da bir yazı var. Onu burada söylemeyelim. Olduktan sonra çok şeyler söyleyebiliriz. Futbol her şeye çok müsait bir oyun. Hiçbir zaman hiçbir yerde biz maç öncesi teslim olmadık. Ulaşılmaz yapılmaz denilen şeyleri de yaptık Allah’a şükür. Bu söylediğinizi inşallah gerçekleştiririz, ondan sonraki soru olarak kabul ediyorum. Ondan sonra bu cevabı vermek daha kolay olur.”

“KİMSENİN KALP KRİZİ GEÇİRMESİNİ İSTEMEYİZ”
Terim, “Kalp krizi geçirecek bir maç mı olacak? şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:
“Kimsenin kalp krizi geçirmesini istemeyiz. Ne ben, ne de Mourinho. Oyun ne gerekiyorsa bazen siz defans yapmak istemezsiniz, rakibiniz sizi buna iter. Oyun içerisinde nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranacağız. Eğer mümkünse kendi oyunumuzu oynayıp avantajlı bir skor almak bizim dileğimiz ama dediğim gibi Real Madrid de Bernabeu'da oynamak kolay değil. Bunu da biliyoruz. Ümit ederim, kimse hastalanmasın.”

“KAYBETMEKTEN KORKMUYORUZ, ÇÜNKÜ KAYBETTİĞİMİZ TAKIM REAL MADRİD OLACAK”
Bu tip maçlarda her şeyin olabileceğini ifade eden Terim, “Biz Real Madrid’e kaybedersek, bu kimse için sürpriz olmaz. Dünyada kimse için sürpriz olmaz ama biz kazanırsak, dünyadaki herkes için sürpriz olur. O zaman kaybetmek kolay, kazanmak olay çok doğru oturuyor. En önemli silahımız kaybetmekten korkmamak olacak. Dolayısıyla bu felsefe ile oynayacağız. Gücümüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. Ben oyuncularıma ne hiçbir şey için yeter derim, ne de hiçbir başarı için tatmin olurum. Muhakkak bir ilerisi vardır. Olacak olayları da ben tam ortaya koymak zorundayım. Dediğim gibi kaybetmekten korkmayacaklardır, burada bizim için en büyük tehlike kaybetmek korkusu olacaktır. O bizde yok. Geriye baktığınızda 8 takım arasındayız. Çok güçlü takımları geride bırakmışız. Bundan sonraki başarıların ne anlama geldiğini oyuncularımız, camiamız, ülkemiz çok iyi biliyor. Orayı hedefliyoruz. Allah izin verirse yarın bunları güzel güzel konuşuruz. Kaybetmekten korkmuyoruz, çünkü kaybettiğimiz takım Real Madrid olacak” şeklinde konuştu.

SNEİJDER: “FUTBOL OYNAYIP KAZANMAK İÇİN GELDİK”
Galatasaray’ın Hollandalı yıldız oyuncusu Wesley Sneijder de çok yüksek seviyede bir maç oynayacaklarını söyledi. Sneijder, “Çok heyecanlı olacak çeyrek final oynamak. Bence güzel bir maç olacak. Biz futbol oynamak ve kazanmak için geldik. Futbol oynamadığım ayları unutmak istiyorum. Ama 2-3 aydır futbol oynuyorum. Oynadığım dönemleri düşünüyorum ve mutluyum. Kendime güvenim geldi. Oynamadığım 3 ayı hiç hatırlamak istemiyorum” dedi.

“YARIN DÜŞMANIZ, ARKADAŞ DEĞİLİZ!”
Bir basın mensubunun “Mourinho ile ilgili neler düşünüyorsun?” sorusuna yıldız futbolcu, “Mourinho hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Önemli olan yarın hangi takımın formasını giydiğim. Yarın düşmanız, arkadaş değiliz” şeklinde esprili cevap vermesi gülüşmelere neden oldu.

“YARI FİNALE YÜKSELİRSEK SÜRPRİZ OLARAK KARŞILANMASIN”
Sneijder, yarı finale çıkmalarının sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini belirterek, “Oldukça iyi bir takımımız var. Yarı finale yükselirsek sürpriz olarak karşılanmasın. Elbette ki Real Madrid'e saygı duyuyoruz. ama biz buraya maçı kazanmaya geldik. Biz kendimize güvenmek zorundayız, güvenmeliyiz ki maçı kazanalım” dedi.

“BEN GERÇEKTEN GALATASARAY'DA ÇOK MUTLUYUM”
Galatasaray’da mutlu olduğunu söyleyen Wesley Sneijder, “Ben gerçekten Galatasaray'da çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum. İlk günden itibaren kendimi çok iyi hissediyorum. Kulüp için çalışanlar, personel… Hayranlık uyandırıcı bir kulüpten bahsediyoruz. Şimdi Madrid'e karşı oynayacağım. Evet, ben doğru seçimi yaptığımı düşünüyorum. Bir adım ileri atmak için, bazen belki bir adım geri atmak gerekir. Galatasaray’ı seçtim ve doğru yaptığımı düşünüyorum” diye konuştu.
Hollandalı futbolcu Burak ve Drogba’nın uyumu hakkındaki bir soru üzerine, “Çok güçlü oyuncularımız var. Drogba çok özel bir insan. İyi bir kombinasyon ve iletişim kurduk aramızda. Bizim çok iyi ve dengeli bir takımımız var. Ben çok mutluyum bu kulüpte olmaktan. Arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Yarın için umutluyum” dedi.
Sneijder, Türk futbolu ile ilgili soruya da şöyle cevap verdi:
“Ben çok şaşırmış durumdayım. Türkiye'deki futbol seviyesi gerçekten yüksek. elbette 4-5 büyük takım var ama her oynanan maç oldukça zor. küçümsemeye gelmiyor. Küçük denilen takımlar bile zorluklar çıkarıyor. Zor maçlar oynanabiliyor. Oldukça yüksek seviyede futbol oynanıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.