Bafra'da Telefonla Dolandırıcılık

Bafra'da Telefonla Dolandırıcılık

Cep telefonundan kendilerini 'polis veya savcı olarak tanıtıp' terör örgütü tehdidiyle vatandaşları dolandırma olaylarına her gün yenileri ekleniyor

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinde birçok vatandaşın maruz kaldığı dolandırıcılık olayına polisin İyi niyeti suistimal ediliyor diyen Bafra Cumhuriyet Merkez Karakol Amiri Davut Kısa ; Vatandaşlarımızın telefonda kendilerini ne şekilde tanıtırlarsa tanıtsınlar hiçbir zaman telefonla para isteyenlere itimat etmesinler dolandırıcılar artık bu işi meslek haline getirdi. dolandırma yöntemini konferans konuşma diye tabir edilen yolla yapıyorlar vatandaşlarımız bu oyuna gelmesin. günde en az 10 kişinin dolandırıcılık şikayetiyle karakola geldiğini görüyor ve üzülüyoruz. Vatandaşın polise olan güvenini suistimal ediyorlar.

Ülke genelinde çok sayıda mağduru bulunan “kontör-para dolandırıcılığı” adıyla bilinen dolandırıcılık olaylarında şüphelilerin değişik unvanlar kullanarak veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan “ödüller kazanıldı”   şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmak suretiyle vatandaşların dolandırdıklarını söyleyen Davut Kısa, “Kontör-para dolandırıcılığında başkasına ait kimlik veya sahte kimlik bilgileri beyan edilerek alınan faturasız kontörlü GSM numaraları ve faturasız kaçak telefonlarının kullanıldığı bilinmektedir. 

Bu suçun önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ülkemizde faaliyet gösteren GSM şirketlerinin yetkilileri ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) üst düzey temsilcilerinin katılımı ile “kontör dolandırıcılığı değerlendirme' toplantılarında sadece bilgi teknolojileri iletişim dolandırıcılık olaylarını önleme için alınacak tedbirleri konu alan toplantılar yapılmıştır,Dedi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.