TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT

TELEFON DOLANDIRICILARINA DİKKAT

Bafra ilçesinde son günlerde artan telefon dolandırıcılığı nedeniyle Merkez Karakol Amiri Komiser Davut Kısa,

A+A-

vatandaşların daha dikkatli olması ve bu tür dolandırıcılara itibar etmemesi uyarısında bulundu. 

Son dönemlerde Bafra’da artan dolandırıcılık olaylarının PKK’ya ulaştığı konusunda bulguların olduğu ve vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları yolunda uyarılarda bulunan Komiser Kısa, “Dolandırıcıların yöntemleri, kendisini polis olarak tanıtan kişi, ‘senin hesabını PKK kullanmış bunları yakalamak için şu hesap numarasına şu kadar para aktarıyorsun, biz bankanın önünde tertip aldık, bunları yakalayacağız. Siz bu konuda bize yardım edeceksiniz ve sizin paranızı iade edeceğiz’ diyerek bu şekilde vatandaşları kandırarak iyi niyetlerini suistimal ediyorlar. Polis hiçbir zaman yardım için para talep etmez. Bafra’da yaşayan insanların iyi niyeti suistimal ediliyor. Bafra’nın insanı polise güveniyor ve güvendiği için de kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından iyi niteleri suistimal ediliyor. Kendisini polis olarak tanıtan ve bu şekilde para yatırılmasını isteyen kişilere itibar etmeyin” dedi.
Bir vatandaşın durumu polise bildirmesi üzere numarayı arayan Komiser Kısa, dolandırıcıya, “Vatandaşın üzerinden elinizi çekin” dedi. Dolandırıcı da telefonda, “Senden bıktık. İkide bir karşımıza çıkıyorsun. Kusura bakmayın, Bafra’ya daha yeni başladım. Bafra’da daha yolunacak kaz çok, kesemizi dolduralım ondan sonra elimizi çekeceğiz” şeklinde cevap verdi. 
Dolandırıcılarla mücadele için her yolu denediklerini ifade eden Komiser Kısa, vatandaşların dolandırıcılara karşı bilinçlendirilmesi için sıkı bir çalışma içersine girdiklerini belirtti.
Bafra’da son günlerde polise müracaat eden 15 kişiden yaklaşık 200 bin lira dolandırılırken, polise müracaatta bulunmayanların sayısının ise daha fazla olduğu bildirildi.
Vatandaşları kandırarak dolandırılan kişilerin paraları çalıntı kimlikler üzerinden açılın hesaplara yatırtılıp Şanlıurfa’da bankamatikten çektikleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.