TEKNELER LİMANA ÇEKİLDİ

TEKNELER LİMANA ÇEKİLDİ

Denizlerde başlayan av yasağına rağmen tezgâhlardaki balık çeşitliliği sürüyor. Dar gelirlinin önemli besin kaynaklarından balıkta fiyatlar ise 19 Mayıs ilçesinde 15 TL'den başlıyor.

A+A-

DEREKÖY’DE TEKNELER LİMANA ÇEKİLDİ

19 Mayıs İlçesi Dereköy Limanı’nda av yasağına rağmen tezgâhlarda balık çeşitliliği sürüyor. 15 Nisan’dan itibaren Türkiye denizlerinde büyük ebatta motorlar ve gırgırlar için başlayan av yasağının ardından balık tezgâhlarında fiyatlar adeta tavan yaptı.

 19 Mayıs İlçesinde balıkçılık yapan İsmail Güngör, balık yasağını sanki balık hiç avlanmayacakmış gibi anlamaması gerektiğini ifade ederek; “Balık avlanması sadece büyük ebat motor ve gırgırlar için. Olta balıkçılığı, amatör balıkçılık devam ediyor” dedi.

“Herkesin bildiği üzere 15 Nisan’da balık yasağı başladı. Bu yasak halkımızın bildiği üzere balık avlamak yasak anlamına gelmiyor. Büyük motorlar, gırgır diye tabir edilen büyük balıkçı tekneleri için bu yasak. Küçük kayıklar, amatör balıkçılar ve olta balıkçılarına yasak yok. Halen devam ediyorlar. Bu dönemde balıklar yumurtalarını, yavrularını bırakmaya başladıkları için büyük motorlar ve gırgırlarda bunlara zarar verdiği için böyle bir yasaklama dönemi oluşturuldu” dedi.

Avlanma yasağının başlaması ardından tezgâhlardaki balık çeşitliliği ve fiyatlar hakkında da bilgiler veren Güngör, “ istavrit 15, çipra 30, levrek 30, somon 25, kefal 15, kütek 30TL’den alıcı buluyor. Yazın balık daha bol oluyor. Yaz aylarında menekşe ya da diğer bir adıyla izmarit balığı çıkıyor” dedi.

HARUN YAZICI

tekneler-limana-cekildi-1.jpg dereköytekneler-limana-cekildi-2.jpg dereköy

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.