Tekin: “Halkımızın sandıktan çıkaracağı her türlü karar başımızın tacıdır”

Tekin: “Halkımızın sandıktan çıkaracağı her türlü karar başımızın tacıdır”

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin 16 Nisan Referandumu kapsamında MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ile birlikte ilçe başkanlıklarını ziyaret ediyor. Ziyaret kapsamında dün akşam MHP Bafra İlçe Başkanlığı`na gelen Tekin açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ülkede hükümet etme sistemi değişikliği yaşanması adına adımlar atıldığını belirten Tekin, “Bu ülkede bir anayasa değişikliği bir sistem değişikliği yaşanıyor. Yani hükümet etme sistemi değişikliği yaşanıyor. Bu sistem değişikliğinde elbette ki MHP`nin birçok hassasiyeti var. Bu hassasiyetler değerlendirildiğinde MHP`nin temel prensipleri, özellikle Türk Milleti adına koruduğu ve bu hassasiyetlerin korunduğu bir Anayasa metninden bahsediyoruz. Bu nedir içerisinde Türklük tanımı olan, tek dil yani Türkçe`nin resmi dil olmasından bahsediyoruz. Üniter devlet yapısının korunduğu, federal devlet yapısının önünün kesildiği bir anayasa metninden bahsediyoruz. Özellikle değiştirilmesi tartışma konusu bile yapılmayacak Anayasanın ilk 4 maddesinin korunması Türk Milleti adına MHP tarafından hassasiyet olarak belirlemiştir” dedi.

Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesinin tartışma konusu bile yapılmayacağını belirterek CHP`nin söylemlerine cevap veren Tekin, “Bu 4 maddede hassasiyet belirterek konuşan CHP daha düne kadar bu maddeleri de tartışabiliriz. Gelin tartışalım diyorlardı. Özellikle üniter yapıyı tartışabiliriz diyorlardı. Nerede diyorlardı bunu Tunceli`de, Hakkari mitinglerinde. ‘Amerikan tarzı başkanlık sistemini getirdiniz de biz mi karşı çıktık’ diye ifadeleri vardı. ‘Federal yapıyı da getirebiliriz’ diye ifadelerde bulunuldu” dedi.

CHP`nin ifadelerinin üzerinden değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Biz bunlara baktığımız zaman ülkenin bir yönetim sorunu olduğunun, bu yönetim sorununun da ülkeyi sık sık darbelere götürdüğünü hep birlikte yaşadık ve gördük. Özellikle vurgulamamız gereken şeylere baktığımız da bu ülkede 367 krizi yaşanmadı mı 2007`de. Bu 367 krizi bugün cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin temel dayanağı değil mi? Bugün bu krizi başımıza bela edip, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine sebep olan da CHP değil midir? Sistemi tıkayacaksınız ama sisteminin önünün açılması için de bir öneri getirmeyeceksiniz. Bu samimiyet göstergesi değildir, aksine samimiyetsizliktir” diye konuştu.

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit ve aynı dönem de Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer`in arasında yaşanan uyuşmazlıklardan bahsederek sistem tıkanıklığının aynı görüşten olmasına rağmen yaşanabildiğini dile getiren Tekin, “Bu ülkedeki mevcut sistem çift başlılığa getirip, bu ülkede zaman zaman sistemin tıkanmasına, hükümet etme sisteminin tıkanarak demokratik usullerin göz ardı edilmesine sebep olmuştur. Bu durum aşikârken bu sistem değiştirilmesin demek, mevcut sistemin devam ederek kaos ortamının devamına sebep olmaktır” dedi.

Farklı çözüm önerilerinin olmadığını belirten Tekin, “Farklı çözüm önerileri sunan yok. O zaman MHP dahil olarak bu işe Türkiye`de tekrar bu kaos ortamlarının yaşanmaması, çift başlılığın kalkması ve içerisinde de Türk Milleti adına MHP`nin koruduğu hassasiyetlerin korunabileceği bir anayasa oluşturulmuş. Bu anayasayı şöyle kıyasladığımız zaman bu ülkede, bugüne kadar yapılmış anayasalardan daha demokratik bir anayasa olduğunu göreceksiniz” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin temel felsefesine dayalı bir anayasa değişikliği olduğunu belirten Tekin, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin temel felsefesine dayalı bir anayasa değişikliği oluyor ve buna da 1924`den sonra ilk defa Türk Milliyetçileri dâhil oluyor. Peki, bundan kim rahatsız oluyor. Doğal olarak HDP rahatsız oluyor. HDP yetkilileri ve Kandil`deki çapulcular kalkıp açıklama yapıyor. Diyorlar ki; İslamcı bir ideoloji ile milliyetçi bir ideoloji bir araya gelerek, Sayın Cumhurbaşkanı Devlet Bahçeli`nin fikirlerini uygulamaya başlıyor ve bu da sözüm ona Kürt Halkı ki bizim Kürt Halkı ile bir problemimiz yok bizim problemimiz teröristlerle, teröristlerin sonu olacak. Bundan HDP niye rahatsız oluyor. Çünkü Türk siyasetinden HDP tamamen yok olacak” dedi.

Referandumdan evet çıkması durumunda CHP`nin bir daha tek başına iktidar olma ya da cumhurbaşkanı çıkarma ihtimali olmadığını söyleyen Tekin, “CHP neden rahatsız oluyor bu durumdan gelin bir bakalım. Referandumdan evet çıktığında ve Anayasa değişikliği yapıldığı zaman CHP bir daha tek başına iktidar yüzü göremeyecek. Ülkemizde sol seçmenin oyu yüzde 35 dolaylarındadır. Anayasa değişikliğinden sonra yüzde 35 ile iktidar olma şansları yok. Mutlaka bir ittifaka ihtiyaç duyacaklar. Şu anda mevcut partilerin hiçbiri yüzde 51 oy potansiyeline sahip değil buna AKP`de dahil. Doğal olarak bir ittifaka ihtiyaç duyacaklar. Bu ittifak sol ve sağ partiler için de dahil olmak üzere MHP ile olabilecektir. MHP`nin böyle bir kilit noktada olmasından rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

MHP`nin kilit noktada olmasının CHP`ye rahatsızlık verdiğini dile getiren Tekin, “CHP, MHP`nin biteceğini söylüyor. MHP niye bitsin biz dünde söyledik. Bunu daha önce sosyal medyada da söyledim, basında da söyledim. MHP güneşi bayrak, gökkubbeyi çadır bilen, okunu fırlatıp okunun düştüğü yere devlet kuran, dün Malazgirt`te Bizans`ı Türk`e secde ettiren, Anadolu`ya ve arkasında ki İslam coğrafyasına gelen Haçlı akınlarının önünde göğsünü siper eden, karada gemi yüzdüren, Viyana`da at koşturan, Çanakkale`de destan yazdıran, Kurtuluş Savaşı`nda büyük mücadeleler verip yedi düvele had bildiren, 1940`lı yıllarda tabutluklara giren ama yılmayan, 1980`de darbe ile sınanıp, tanklara tüfeklere boyun eğmeyen, 1980 öncesinde kızıl bayraklı komünistlere ülkeyi teslim etmemek adına binlerce insanını şehit, binlerce insanını gazi veren, Sovyetler Cumhuriyeti`nin yıkılmasına vesile olan koskoca fikriyatın mensupları MHP`nin biteceğine inanamaz. Biz yaklaşık 3 bin yıllık fikriyatı temsil eden davanın temsilcileriyiz. Bu dünya döndükçe bu dünyanın üzerinde yaşayan bir tek Türk kaldıkça, bir tek nefes alan ülkücü var oldukça MHP`yi bitirmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Son olarak sandıktan çıkacak olan her karara saygı duyacaklarını belirten Tekin, “Belli kaygılarla referandumda hayır verecek seçmenimizin de kararına sonuna kadar saygı duyacağız. Sandıktan çıkacak olan her karar başımızın tacıdır. Bizlerin görevi aktarmaktır. Son kararı yine yüce Türk Milleti verecektir” diye konuştu. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.