TBMM’DEN TÜRK KIZILAYINA KAN BAĞIŞI.

TBMM’DEN TÜRK KIZILAYINA KAN BAĞIŞI.

Dünya Gönüllü Kan Bağışı Günü kapsamında Türk Kızılayı tarafından TBMM Şeref Holü’nde düzenlenen etkinlikte kan bağışı alındı.

A+A-

Meclis binasında düzenlenen kan bağış kampanyasının açılışına TBMM Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Sekreter Ulviye Turgut, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Özet Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı, Ramis Genç Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Osman Genç ve Meclis çalışanları katıldı.

Ankara’ya bir dizi ziyarette bulunmak için giden Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı, Ramis Genç Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Osman Genç Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile yaptığı toplantı sonrası kan bağışı yapılan hole geçtiler.

Burada Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’ın kan bağışında Türk Kızılayı ekibine yardımcı olan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç,’’ Kan vermenin sıhhatimize büyük bir fayda yarar sağladığını hepimiz biliyoruz. Kan vermenin bugün artık kalp krizlerini önlediğini, kolesterolü önlediğini hepimiz biliyoruz. 3 ayda bir hele hele dört ayda bir kan vermenin sağlığımızda daha sıhhatli olduğumuzu kan veren vatandaşlarımız biliyor. Dolayısıyla kan verme alışkanlığı oluşuyor ve artık kan gönüllü kan bağışçımız oluyor. Kan vermenin büyük bir hayati değer olduğunu biliyorsunuz. Kan vermek insanlık görevidir. Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bizler düzenli olarak kan bağışında bulunursak, ihtiyaç esnasında kan bulunmuş olacak. Böylelikle hiç bir hasta kan temini açısından bir sorun yaşamayacak.’’dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise,’’ Kan bağışının önemini kana ihtiyacı olan aileden veya kişiden daha iyi hiç kimse anlayamaz. Kan bağışı hayat kurtarır. Düzenli olarak kan bağışlamak, kan merkezlerine kan vermek acil kana ihtiyaç duyulduğunda çok yardımcı olmaktadır. Bizde bu bilinç içerisinde kampanyaya destek olduk. Herkesi bu tür kampanyalara katılmaya davet ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise Bafra İlçesinden gelip TBMM’de yapılan kan bağışı etkinliğinde desteğini esirgemeyen Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç’e teşekkür ettiler.

20130618_143438.jpg20130618_142331.jpg20130618_143744.jpg1371479700xo97zud0.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.