Tayland Vatandaşı  KANOK .THASI Bafra'da Müslüman Oldu

Tayland Vatandaşı KANOK .THASI Bafra'da Müslüman Oldu

Müslüman olmak istediğini belirten eşi Ömür ASPAN ile birlikte Bafra İlçe Müftülüğüne başvuran Tayland vatandaşı “KANOK THASI” için İlçe Müftülük makamında İhtida Merasimi düzenlendi.

A+A-

Müslüman olmak istediğini belirten eşi Ömür ASPAN ile birlikte Bafra İlçe Müftülüğüne başvuran Tayland vatandaşı “KANOK THASI”  için İlçe Müftülük makamında İhtida Merasimi düzenlendi.
İslam'ı araştırarak Müslüman olmaya karar veren KANOK .THASI ’ ya İlçe Müftüsü İbrahim MEMİŞ İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Kendi iradesi ile bu güzel kararı veren “KANOK .THASI“ Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.
İlçe Müftüsü MEMİŞ, “Rabbimiz insanoğluna aklı ve fikri vererek imtihan dünyasında onları özgür bırakmakla beraber iradesini kullanması sayesinde fıtratında var olan Allah inancını bulacağı gücü de insana vermiştir. Sizde Allah (cc) katında tek din olan İslam dinimiz ile Müşerref olarak yaratılma amacınıza uygun olan en önemli ve kıymetli kararı vermiş durumundasınız. Attığınız bu adım sonrasında yüce Allah’ın rahmeti ve affedeci özelliği ile yeniden doğmuş gibi tertemiz ve günahsız bir kul oldunuz. Allah’ü teâlâ bundan sonraki hayatınızda  hak yolda sırat-ı müstekîm üzere  ilerlemenizi nasip eylesin. Allah hidayetinizi mübarek eylesin, hayırlara vesile kılsın.” Temenni ve duasında bulunarak “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.

whatsapp-image-2024-03-06-at-18-02-37.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.