TARTIŞMALI KONGRE ERTELENDİ

TARTIŞMALI KONGRE ERTELENDİ

Samsun’un Çarşamba İlçesi Mahalle Muhtarları Derneği olağan kongresinde salt çoğunluğun sağlanmasına rağmen yaşanan tartışmalar nedeniyle kongre bir hafta sonraya ertelendi.

A+A-

Çarşamba Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığı olağan kongresi tartışmalı başladı. Dernek binasında yapılan kongrede mevcut başkan Veysel Oduncu ve Demircili Mahallesi Muhtarı Taner Akbaş aday oldu. Kongreye katılan bazı muhtarlar mevcut başkan Veysel Oduncu’ya tepki gösterdi. Muhtarlar, “Mevcut başkan yıllardır oldu-bitti ile kendisini başkan seçtiriyor. İlçede bulunan iki muhtarlar derneğinin birleşmesi sonrasında kendisi kurucu başkanlık görevine geldi. Ama dayatma ve kandırmaca ile başkan olmak istiyor” diyerek seçimin uygun bir ortamda yapılmadığını iddia ettiler. Muhtarlar ayrıca tepkilerini göstererek kongreye katılırken attıkları imzaları geri çektiler.
İddialarını sözlü ifade eden muhtarlar arasında tartışmalar yaşandı. Tartışmaların büyümesi üzerine mevcut Başkan Veysel Oduncu, kongre tarihinin tüm muhtarlara bildirildiğini beyan ederek, “Bugün yapılmasını planladığımız kongrede salt çoğunluk sağlansa bile yaşanılan tartışmaların büyümemesi, birlik ve beraberliğin bozulmaması adına kongre tarihini bir hafta sonra aynı gün ve saate erteliyoruz. İmza atan muhtarlarımız, imzalarını geri çekmek isterlerse çekebilirler. Buradan da haftaya yapılacak olan kongreye aday olduğumu resmen açıklıyorum” sözleri üzerine tartışmalar büyümeden kongre haftaya ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.