Tarihi binada yangın çıktı

Tarihi binada yangın çıktı

Fatih’te bir vakıf tarafından işletilen tek katlı tarihi binada bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında can kaybı yaşanmazken, tarihi bina kullanılamaz hale geldi.

A+A-

Fatih, Ayvansaray Mahallesi Hekim Çelebi Sokak üzerinde bulunan bir vakıf tarafından işletilen tek katlı tarihi bir binada saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede binanın çatısını sararken vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi. Fatih ve Balat İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler olay yerine gelerek kısa sürede yangına müdahale etti. Müdahalenin ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı. Yangın esnasında tarihi binanın yanında bulunan bir evin camları kırıldı. Evde ki bir vatandaş yangının şiddetini amatör bir kamerayla çektiği gözlendi. Çıkan yangında tarihi binada can kaybı yaşanmazken bina kullanılamaz hale geldi.
Yangında evi hasar gören Selçuk Sabur isimli vatandaş, “Nasıl olduğunu biz bile anlamadık. Namaza kalmıştım balkondan baktım hiçbir şey yoktu. Namaza durduğum anda dışarıdan bağrışmalar geldi. her şey bir dakika içerisinde oldu. Bir dakikada nasıl yayıldı nasıl buralara kadar geldi verilmiş sadakamız varmış.” dedi. 
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.