Tansiyon ölçtürene battaniye hediye

Tansiyon ölçtürene battaniye hediye

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla ücretsiz sağlık taraması yapılan vatandaşlara battaniye ve şal dağıtıldı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı'nın "Yaşlılara Saygı ve Kronik Hastalıklarla Mücadele" projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından belediye sosyal tesisleri önünde sağlık stantları açıldı. Stantlarda alışverişe çıkan ve parklarda dinlenen yaşlı vatandaşların Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tansiyonları ölçülüp, sağlık taramaları yapıldı. Sağlık taramasından geçen vatandaşlara battaniye ve şal hediye edildi.
İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Volkan Yeter, dağıtılan battaniye ve şalların Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara hediye olduğunu söyledi. Yeter, "Halkımıza elimizden geldiği kadar beslenme yöntemleri, tuz kısıtlaması, fazla yağlı yememek gibi konular hakkında bilgiler verip, günde en az 45 dakika yürüyüş öneriyoruz" dedi. Yeter, bu projenin evde sağlık hizmetleri ile devam ettiğini kaydetti.
Vatandaşlar ise bu tip etkinliklerin her gün yapılmasını isteyerek, "Allah devletimizden razı olsun. Bize çok iyi bakıyorlar. Tansiyonumuzu ölçüp sağlıklı yaşam konusunda bizleri bilgilendiriyorlar" dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.