TANER TEKİN; SIRF MHP DÖNEMİNDE İŞE  GİRDİLER DİYE 600 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI

TANER TEKİN; SIRF MHP DÖNEMİNDE İŞE GİRDİLER DİYE 600 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin de desteği ve girişimleri ile çıkan bir KHK ile taşerona kadro yasalaşmış oldu.

A+A-

İçerisinde birçok eksiği de olmasına rağmen çıkan bu yasa ile yüz binlerce çalışanın ve ailelerinin mutluluğunu gördükçe bizlerde ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Ancak, bizlerin de hem siyasi ve hem şahsi borcu olan söylemekle de yükümlü olduğumuz bir durum var.  
2014 yerel seçimlerinde sokaklarda yaptığı konuşmalarda, gazete haberlerinde ve hatta televizyon programlarında seçildiği takdirde kimsenin ekmeği ile oynamayacağına ve kimseyi işten çıkartmayacağına söz veren İlkadım Belediye başkanı, seçimi çok az bir farkla kazanmasının ardından ilk işi bir yıl içerisinde 600’e yakın işçi kardeşimizi sırf MHP döneminde işe girdikleri için işten çıkarmıştı. Sırf şahsi siyasi kin ve intikam duygusuyla çeşitli bahaneler üretip, hatta bazı arkadaşlarımızı ise gerekçe göstermeden işten çıkarmıştır. İlkadım Belediye Başkanının bu tavrı sonrasında işten çıkarılan kardeşlerimizin aileleri dağılma noktasına gelmiş, bazılarının ailesi dağılmış hatta girdiği bunalım sonucu da bir işçi kardeşimiz intihar etmiştir. Diğer yandan işten çıkarılan arkadaşlarımızın tazminatlarını ödemek için ise belediye büyük bir ekonomik yükün altına sokulmuştur. 
Şimdi tüm bunların yaşanmasının sebebi olan belediye başkanına söylüyorum. İnsanda biraz vicdan, birazda utanma duygusu olacak. Eğer siyasi intikam duygusu ile hareket etmemiş olsaydı bugün kadro heyecanı yaşayan binlerce işçinin arasında bu işçi kardeşlerimizde olacak aynı heyecanı aileleri ile birlikte kendileri de yaşayacaktı. Ancak bugün bu arkadaşlarımız içlerinde hüzün yaşıyorlar. Burada bir hüzün varken arkadaşlarımızın yarasına tuz biber ekercesine bir tavır daha sergilemekten geri durmayan belediye başkanı ve ekibi kutlamalar yapıyor. Kadro hakkı kazanan arkadaşlarımızı tenzih ederek ve aynı zamanda mutluluklarını paylaşarak söylüyorum ki, yas evinin yanında düğün olmaz. Bu arkadaşlarımızda sırf siyasi hırs uğruna işten çıkarılmamış olsaydı bugün bu heyecanı kadroya alınan işçi arkadaşları ile birlikte yaşayacaklardı. 
Şimdi bu kardeşlerimiz yaşananları gördükçe haklı olarak içten içe kinleniyor hak ettikleri kadroyu alamamalarına sebep olan belediye başkanı ile demokratik ortamda hesaplaşacakları günü sabırsızlıkla bekliyorlar. 
Benim İlkadım Belediye Başkanı ve AKP hükümetine tavsiyem, ülkemizde son iki yıldır oluşan birlik ve beraberlik tablosunun da yara almaması adına bu haksızlığı telafi edecek bir çözüm yolu bulmalarıdır. Eğer çözüm bulamayacaklarsa bu kardeşlerimizin yaşadığı üzüntüleri katlayacak söylem ve eylemlerde bulunmamalarıdır. 
Bu haksızlığa uğrayan tüm kardeşlerimiz bilmelidir ki asla yalnız değildirler. Şahsım ve teşkilatım olarak her şart ve koşulda gücümüz yettiğince yanlarında olmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle yüzümüzün güleceği günlere omuz omuza hep birlikte yürüyeceğiz. 

                              Taner TEKİN 
                    MHP Samsun İl Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.