TAKIM ELBİSE VE AYAKKABI 15 LİRA

TAKIM ELBİSE VE AYAKKABI 15 LİRA

Samsun’da ikinci el kıyafet satan iş yerlerinde takım elbise ile ayakkabıyı 15 liraya almak mümkün.

A+A-

İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’nde bulunan tarihi Bedestan Çarşısı’ndaki ikinci el kıyafet satıcıları eskisi gibi rağbet görmüyor. Dar gelirli vatandaşların tercih ettiği bu dükkanlarda en az 1 lira, en fazla 20 liraya ürün bulmak mümkün. Cebinde 15 lirası olan bir vatandaş ikinci el takım elbise ve bir ayakkabı alabiliyor. Vatandaş bu çarşıda eski almak istemezse yeni ürün de bulabiliyor.
Yıllardır eski eşya toplayarak geçimini sağladığını söyleyen 57 yaşındaki İbrahim Ayrıç, “Ben eskiyi topladım. Bayanlar verdi, o verdi, bu verdi eski olarak aldım getirdim ve sattım. Bir de derler ya ‘eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağar’ diye. Çocukluktan beri ben bu işleri yapıyorum. Çöplerden topluyorum, geliyorum burada satıyorum. Bir anlamda çöpe atılmasını ve geri dönüşümünü sağlıyorum” dedi.
60 senedir eskicilik yaptığını söyleyen 75 yaşındaki Arif Ayrıç, “Eski elbise alıp, eski elbise satıyorum. Eski günler daha iyiydi. Şimdi ise eskiye rağbet yok. O günler de alıp satmak çok iyi durumdaydı. Cumartesinin gelmesini istiyorduk. Çünkü iş oluyordu ama şimdi hiç kimse gelmiyor. Fiyatlar ucuz. Bir takım elbise 15-20 lira. Bir liraya ayakkabımız var, 10 liraya elbisemiz var. Şimdi eskiyi fakirler bile almıyor. İnşaatta çalışan varsa onlar gelip alıyor, yoksa gelip alan yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.