Tahıl Üreticileri Birliği’nden Çiftçilere ‘Acele Etmeyin’ Çağrısı!

Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker ile arpa ve buğday üreticilerinin sorunlarına dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

A+A-

Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker ile arpa ve buğday üreticilerinin sorunlarına dair bir söyleşi gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz günlerde Bafra’ya bağlı Barış Köyüne gitmiş ve arpa ve buğday üreticilerinin sıkıntılarını dinlemiş ve izleyicilerimizle paylaşmıştık. Bugün ise Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği’nin Başkanı Hasan Toker ile bir araya geldik ve çiftçinin sorunlarını konuştuk.

Hasan Toker Bafra ve 3 ilçede bu yıl 3100 dekar alanda 25 bin ton buğday rekoltesi beklediklerini aktardı ve bu yıl yağışlar nedeniyle kalite sorunu yaşadıklarını ifade etti.  Şuanda bölgede buğday harmanının yarıya yaklaştığını aktaran Toker, “Malum hava şartlarından dolayı bu yıl hasadımızda gecikme yaşandı. Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs’ta alt kuşak, orta kuşak be yüksek kuşak diye üç tane bölgemiz var. Bizim normalde buğday ekimi orta kuşak bölgemizde olur. Genelde bu bölgelerde meyilli arazilerdir. Meyilli arazilerde de aşırı yağıştan dolayı buğday hasadı yapılamadı. Birde biçilen buğdayların da kalitesinin düşük olduğu gözlemleniyor” diye konuştu.

‘Acele Etmeyin’ Uyarısı

Üreticilerin paniğe kapılmaması gerektiğini belirten Toker, “Mümkün olduğu kadar üreticimiz buğdaylarını kurutsun. Çok aceleye getirmesin. BU Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımı devam edecek. Birlik başkanı olarak fiyatların da daha iyi olacağını düşünüyorum. Üreticimiz panik halinde. Vatandaş tüccara veriyor götürüyor mahsulünü, yok pahasına veriyor. Çiftçi mümkün olduğu kadar buğdayını elinde tutsun TMO’yu beklesin. TMO bir şekilde vatandaşı mağdur etmeyecektir” dedi.

“Randevulara Dikkat!”

TMO’daki randevu sistemine de dikkat çeken Toker, “Randevu sistemleri de ilerleyen zamanlarda tekrar düzene girecek. Eğer randevu aldıkları günde buğday götüremeyeceklerse o randevuyu iptal etsinler ki başka bir üretici faydalanabilsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum