Tahakkuk Ettirdiklerinizi Değil Taahhüt Ettiklerinizi Yerine Getirin!

Tahakkuk Ettirdiklerinizi Değil Taahhüt Ettiklerinizi Yerine Getirin!

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz, SASKİ için "Taahhüt ettirdiklerinizi Değil, Taahhüt Ettiklerinizi Yerine Getirin!" dedi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Saski Genel Müdürlüğü, Koronavirüs sürecinde tedbirler kapsamında konut ve işyeri abonelerindeki sayaç okuma işlemlerini durdurmuş, bunun yerine ‘’kıyas fatura’’ uygulamasına geçtiğini açıklamıştı. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslanarak göndereceğini bildirmişti.

KIYAS FATURA EKONOMİK SIKINTIDAKİ VATANDAŞA YARAMADI !

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz Saski’nin “kıyas fatura” uygulamasıyla vatandaşı mağdur ettiğini vurgulayarak, gerekli açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz yapığı açıklamada, “Saski Nisan Ayında sayaç okuma yapmayıp tüketim miktarını geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak fatura göndermedi. Saski’nin konutlara ve işyerlerine ulaştırdığı faturalar zaten ekonomik sıkıntıda olan vatandaşları daha da mağdur ettirdi. Saski Genel Müdürlüğü, Nisan ayında yaptığı açıklamada vatandaşların ve personelin sağlığı önceliğimiz deyip, bu süreçte fiziki okuma yapmayıp kıyas fatura uygulamasına geçilerek, bu süreçte faturaların geçici tahakkuk olup sürecin sona ermesinden sonra yapılacak ilk okumada eksik ya da fazla kıyas işlemlerini mahsuplaştırma işlemiyle düzeltme yapacağını bildirmişti. Vatandaşlar daha az fatura beklerken Mayıs ayı sonunda gönderilen faturalarda miktarın iki katına yakın bir fatura bedeli gördüler.” dedi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR MAAŞININ YARISINI FATURAYA BAĞLIYOR !

Koronavirüs sürecinde vatandaşın parasına göz dikiyorsunuz diyen Başkan Yılmaz, “Zaten Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart seçimlerinden sonra suya yüzde 25 sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yaptı, ayrıca zammın her ay tüfe oranında artmasını karara bağlamıştı. Vatandaşları zarara düşüren bu kararların ardından bu süreçte böyle uygulamalar yapmak daha da mağdur ettirdi. Dar gelirli vatandaşlar da maaşlarının yarısıyla fatura yatırıyor.” dedi.

TAHAKKUK ETTİRDİKLERİNİZİ DEĞİL, TAAHHÜT ETTİKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN !

Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Yılmaz, “Pandemi sürecinde vatandaşların her türlü mağduriyetleriyle muhatap ve yardımcı olan diğer belediyeler gibi sosyal belediyecilik kavramına uyarak; TAHAKKUK ETTİRDİKLERİNİZİ DEĞİL, TAAHHÜT ETTİKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN.” ifadelerinde bulundu.         

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.