SÜRMELİ MAHALLESİ DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI.

SÜRMELİ MAHALLESİ DERNEĞİ KONGRESİ YAPILDI.

Karadeniz bölgesinin tek organik mahallesi olan Sürmeli Mahallesi genel kuruluna organik tarım damga vurdu.

A+A-

Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) genel kurulu Sürmeli İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda yapıldı.

Yapılan seçimde Süleyman Özata başkan olurken , Adem Bozdemir, Hasan İşler, Mustafa Bircan, Nezaket Tanrıöven  yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

SÜRDER Başkanı Süleyman Özata,’’Sürmeli Mahallesi Derneği olarak ilklere ve organik  ürünler için önemli çalışmalara imza atmak için yola çıktık. 59 üyenin kayıt olduğu dernekte 36 üye oy kullandı. Açık oyla destekle yönetim belirlendi. Derneğin asıl amacı hayvansal, tarımsal ürünlerinin organik haline getirilmesi. Mahallede damlama sulama tarımına geçilmesi. Organik köy pazarın açılması. Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illere organik ürünlerin ulaştırılması ve mahallenin tanıtılmasıdır.’’dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,’’ Günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesi insan sağlığını o kadar tehdit eder duruma geldi ki, insanımız da bilinçsizce üretimi arttırma adına kullanmış olduğu gübrelerle suni bir şekilde üretimi arttırma yollarıyla buna büyük katkı sağladı. Sürmeli Mahalle Derneğinin organik çalışmalarında yanlarında olduğumu bilmelerini isterim. Sürmeli Mahallesinde açacakları organik Pazar içinde desteğimiz olacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum.’’diyerek başarılar diledi.

dsc_8166.jpgdsc_8179.jpgdsc_8180.jpgdsc_8195.jpgdsc_8192.jpgdsc_8196.jpgdsc_8195-001.jpgdsc_8204.jpg

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.