SURİYELİ SIĞINMACILAR PEYDERPEY GÖNDERİLMELİDİR

SURİYELİ SIĞINMACILAR PEYDERPEY GÖNDERİLMELİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak Samsun’da ki uluslararası koruma ve geçici koruma altında olan ve bilinen adıyla sığınmacı ve mülteci olarak bilinen göçmenlerle ilgili açıklama yaptı.

A+A-

MHP İl Başkanı Karapıçak yaptığı açıklamada; “Samsun’da resmi rakamlara göre 30 bin civarında göçmen var. Bunların büyük çoğunluğu Iraklıdır. Devamında ise Afgan, Suriyeli ve İranlılar geliyor. Özellikle Irak’ın kuzeyi ve Suriye’de ki iç savaşlar ve bölgedeki istikrarsızlık sonrası 2013 yılından itibaren Türkiye’ye olan göç dalgasında Samsun’da etkilenmiş ve o günden itibaren artan oranlarda bölgeye ve Samsun’a göç devam etmiştir. Samsun’da göçmenlerle ilgili toplumda infial yaratacak toplumsal olay olmamasına karşın dönem dönem asayiş olayları ve terör örgütü DAEŞ’e üye olmaktan dolayı yapılan operasyonları yerel basından takip ediyoruz.” dedi.

 

“SURİYELİ SIĞINMACILAR PEYDERPEY GÖNDERİLMELİDİR.”

MHP İl Başkanı Karapıçak açıklamasının devamında; “Göçmen meselenin insani boyutu olmakla birlikte, nüfus istikbali, ülke ve bölge güvenliğini, sosyal ve ekonomik istikrarı gibi çok cepheden etkileyen yönleri de bulunmaktadır. Göçmenler meselesi ülkenin en önemli meseleleri haline gelmiştir. Samsun’da ise Ekonomi ve buna başlı istihdamdan sonra en önemli sorun ve bu soruna bağlı endişe göçmenler yani Suriyeli, Iraklı, Afgan mülteciler konusudur. Öncelikle ve özellikle Suriyeli sığınmacılar peyderpey Samsun’dan ve dolaysıyla ülkeden gönderilmelidir. Ama bu süreçler hukuk çerçevesinde ve gönderildikleri yerdeki güvenlikte olacakları garantisi alınarak olmalıdır. Biz Türkler kültürümüzde olan misafirperverliğimizi ve inancımızda olan ensar ve muhacir kardeşliğini ülkenin tüm imkanlarını seferber ederek Samsun, bölge ve ülke olarak tüm dünyaya gösterdik.” dedi.

Samsun’daki göçmenler hakkında rakamlar veren Karapıçak “Samsun’da resmi olarak 6.000’e yakın Suriyeli var. Iraklı sayısı ise 22.000 civarında. 1.500 civarında da Afgan var. Bu göçmenler genellikle Samsun’da nüfusun yoğun olduğu il ve ilçe merkezlerinde ikamet ediyor. Bu durumda Samsun’da gettolar oluşmasına neden oldu. Şuan itibariyle bu göçmenler ile asayiş yönünden ufak tefek olaylar haricinde bir sorun görünmüyor. Bizlerin endişesi gelecek adına. Özellikle nüfus istikbalini, ülke güvenliğini, sosyal ve ekonomik istikrar adınadır.” dedi.

“GENEL MERKEZİMİZ GÖÇ KONUSUNDA BİR RAPOR YAYINLADI”

Karapıçak açıklamasında “Sınır Aşan Göçler Komisyonu Raporu" adı altında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla bir rapor düzenlendiğini söyleyerek "Sınır Aşan Göçler Komisyonu" bir yıla yakın bir çalışmanın ardından “Sınır Aşan Göçler Komisyonu Raporu" yayınlanmıştır. Bu çalışma ülkedeki göçmen sorununu anlamak adına önemlidir. Göçlerin Türkiye üzerindeki tesirinin her yönüyle tespiti ve çözüm yollarının kaleme alındığı bu çalışmayı Samsun’da ilgili kurum, kuruluş ve siyasi partilere ilettik. Bu raporun Ülkemize, Samsun ilimize ve bölgemizdeki göç sorununa ışık tutması, kısa, orta ve uzun vadeli kalıcı çözümler oluşturmasına yönelik politikalar ve buna bağlı düzenlemelerin oluşturulması açısından önem arz ettiği düşüncesindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi bu rapor çerçevesinde politikalar geliştirecektir.” dedi.

 

“SURİYELİLERE VATANDAŞLIK HAKKINI HAZMEDEMEYİZ”

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda da açıklama yapan Karapıçak; “Türkiye’nin yeterince vahim sorunları varken, Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak hazmedilecek ve kabul edilebilecek bir durum olmadığı gibi bir tercih de değildir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.