SÜPER LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ 21. HAFTA

SÜPER LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ 21. HAFTA

21. haftayı geride bıraktığımız Süper Lig’de bu hafta neler oldu? Galatasaray kötü gidişini devam ettirdi ve bu hafta da ligde tutunma çabasındaki Mersin İdman Yurdu’na karşı 3 puan bıraktı.

A+A-

Fenerbahçe bu hafta Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup ederek liderliğini devam ettirdi. Beşiktaş 2-0 geriye düştüğü maçta Başakşehir ile son bölümde bulduğu gollerle 2-2 berabere kalarak altın değerinde 2 puan bıraktı. Trabzonspor haftanın son maçında Kayserispor’u 2-1 yenerek moral buldu. Öyleyse başlayalım..

*

Lider Fenerbahçe bu hafta haftanın açılış mücadelesinde kendi evinde, Kadıköy’de ligin üst sıralarını zorlayan Kasımpaşa’yı ağırladı. İki takım arasında bugüne kadar oynanan mücadelelerden 20’sini Fenerbahçe kazanırken 3 maçı ise Kasımpaşa kazanmıştı. Maça hızlı başlayan taraf sarı lacivertli takım olurken, Kasımpaşa karşısında bu baskılı ve atak oyununun meyvesini 37. dakikada aldı. Diego’nun golü ile 1-0 öne geçen Fenerbahçe 45. dakikada kazanılan penaltıda Robin Van Persie ile bulduğu golle skoru 2-0’a taşırken Kasımpaşa tarafında ise Volkan Şen’i ceza sahası içerisinde indirerek penaltıya sebep olan Titi ikinci sarttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarıyı 2-0 önde kapatan sarı lacivertli takım rakibinin de 10 kişi kalmasıyla ikinci yarıda oldukça rahattı. Rakibine karşı bariz üstünlüğünü bu yarıda da kabul ettiren Fenerbahçe ilk yarıdaki atak futbolunu sürdürdü. Lider Fenerbahçe 76. dakikada Alper Potuk ile farkı 3’e çıkarırken 87’de Malki skoru belirleyen isim oldu:3-1. Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 49’a çıkartarak zirvedeki yerini korudu. Kasımpaşa ise 31 puanda kaldı ve haftayı 7. sırada tamamladı.

Galatasaray bu hafta deplasmanda Mersin İdma Yurdu’na konuk oldu. Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan mücadelenin ilk yarısında sarı kırmızılı takım ciddi bir atak geliştiremeyerek Mersin ceza sahası içerisinde tehlike yaratamadı. 4 büyüklerin korkulu rüyası olan, bütün gollerini 4 büyüklere karşı atan Nakoulma bu hafta yine sahnedeydi. İlk yarının 39. dakikasında Tita’nın pasında topu ağlarla buluşturan Nakoulma 6. golüne imza attı. İkinci yarıda da durdurulamayan Nakoulma’ya yaptığı faul sonrası Semih Kaya gördüğü kırmızı kartla Galatasaray’ı 10 kişi bıraktı. 63. dakikada ise Vederson’un kullandığı korner atışında Muammer takımının ikinci golünü attı. Muammer’in en son golünü geçen yıl yine Galatasaray’a karşı attığını da not olarak düşelim. Karşılaşmanın ancak son bölümlerinde Mersin ceza sahası içerisinde etkili olabilen sarı kırmızılı takım tek golünü de Podolski ile 88. dakikada bulabildi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Mersin İdman Yurdu sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup etmeyi başararak ligde kalma umutlarını devam ettirdi. Galatasaray teknik direktörü Mustafa Denizli göreve geldiğinde liderle arasındaki puan farkı sadece 5 iken şu anda tam 15 ve ligin bitmesine daha 15 hafta var. Oynadığı futbol ise muhteşem bir geri dönüşe imza atabilecek nitelikte değil. Öyle ki Mersin maçında Galatasaray’da yedek kulübesinde santrafor bulunmuyordu. Sahadaki gol silahı Umut ise taraftarın kendisini istememesinin etkisi ile kayıpları oynarken işin ilginci sarı kırmızılı takımın oyuncuları da maç içerisinde yakaladıkları gol pozisyonlarında genelde Umut’u tercih etmediler veya görmezden geldiler. Mersin maçında futbolcular arasındaki uyumsuzluk ve huzursuzluk iyice ayyuka çıkmış durumdaydı. Galatasaray aldığı bu mağlubiyetle 34 puanda kalırken haftayı da iki basamak gerileyerek 5. sırada tamamladı. Mersin İdman Yurdu ise puanını 17’ye çıkardı

ve 17. sırada haftayı tamamladı. Burada da dikkat çeken bir ayrıntı ligin son üç sırasında küme hattındaki üç takım da aynı puandalar, 17 puana sahipler.

*

Beşiktaş bu hafta Medipol Başakşehir deplasmanındaydı. Siyah beyazlı takım maça hızlı başlarken ilk yarıda Mario Gomez ve Sosa ile yakaladığı yüzde yüzlük fırsatları değerlendiremedi. Başakşehir ise karşılaşmadaki ilk ciddi pozisyonunda 25. dakikada Visca ile golü bularak soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu. İkinci yarının başlarında dakikalar 54’ü gösterirken Mahmut Tekdemir kafa golü ile Başakşehir’i 2-0 öne geçiren isim oldu. 2-0’dan sonra oyuna müdahale eden Beşiktaş teknik patronu şenol Güneş 61. dakikada Quaresma ve 69’da Cenk Tosun’u oyuna alarak Beşiktaş’a yeniden hareket kazandırdı. İki oyuncunun girmesi ile baskısını arttıran Beşiktaş 78. dakikada Quaresma’nın asistinde Cenk Tosun ile skoru 2-1’e getirirken 83’te Quaresma’ya yapılan faul sonrası Sosa’nın ortasında topa iyi yükselen Atiba tabelada takımı adına eşitliği sağlayan isim oldu: 2-2. Beşiktaş beraberlik golünden sonra Başakşehir kalesini ablukaya alırken kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Şampiyonluk yolunda çok değerli 2 puan kaybeden Beşiktaş bu beraberlik ile iki maç eksiğiyle puanını 45’e çıkartırken 2. sıradaki yerini korudu. Başakşehir ise 35 puana yükselerek haftayı 4. sırada tamamladı.

*

Haftanın kapanış mücadelesinde Trabzonspor evinde Kayserispor’u ağırladı. Bu sezon bir türlü istikrar sağlayamayan, teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde çıktıkları 3 mücadeleden de yenik ayrılan Trabzonspor hem moral bulmak hem de hocalarına ilk galibiyetlerini hediye etmek için çıktıkları mücadelede karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Peşpeşe pozisyonlarla rakip kalede gol arayan Trabzonspor sonuç alamazken ani gelişen Kayserispor atağında 22. dakikada Bosingwa’nın Deniz Türüç’e ceza sahası içerisinde yaptığı mücadele sonrası hakem Kayserispor lehine penaltıya hükmetti. Penaltıyı kullanan Biseswar’ın vuruşunu kaleci Onur çelerek gole izin vermeyince Kayserispor öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Trabzonspor penaltıdan sonra ataklarını devam ettirirken 35.dakikada Marko Marin ile aradığı golü buldu ve 1-0 öne geçti. Sadece 5 dakika sonra 40. Dakikada Sefa Yılmaz’ın golüyle farkı 2’ye çıkardı ve soyunma odasına 2-0 önde giden taraf oldu. İlk yarının son dakikasında hava topuna çıktıktan sonra sağ kolunun üzerine düşen Kayserisporlu Samba Sow’un kolunun krılması maçın talihsiz bir anıydı. İkinci yarının hemen başında 46. Dakikada Aytaç Kara Mabiala’nın caza alanı içerisindeki müdahalesi ile yerde kalınca bu kez penaltı kazanan taraf Trabzonspor oldu. Atışı kullanan Muhammet Demir’in vuruşunda topu çelen Ali Ahamada farkın 3’e çıkmasına engel oldu. 79.dakikada Zeki Yavru’nun golü Kayserisporu umutlandırsa da karşılaşmada başka gol olmayınca maçı 2-1 kazanan taraf Trabzonspor oldu. Bu sonuçla 3 maç sonra 3 puanla tanışan bordo mavili ekip puanını 27’ye çıkararak haftayı 8. Sırada kapattı. 22 puanda kalan Kayserispor ise haftayı 15.sırada tamamladı.

*

Son olarak haftanın diğer mücadelelerine göz atalım.. Gençlerbirliği’ni tutabilene aşk olsun! İbrahim Üzülmez ile yeni bir kimlik kazanan kırmızı siyahlı takımın son kurbanı ise Bursaspor oldu. Rakibini 2-0 ile geçen Gençlerbirliği teknik patronları Üzülmez ile 4’te 4 yaptı ve alt sıralardan sıyrılmaya başladı.Gençlerbirliği bu galibiyet ile puanını 25’e çıkartırken haftayı 12. sırada tamamladı. Bursaspor ise rakibi gibi 25 puanla haftayı 13. sırada tamamladı. Konyaspor ile Osmanlıspor mücadelesi 1-1 sona

erdi ve iki takımda puanları 1-1 paylaştı. Bu sonuçla Konyaspor 34 puanla 6. sırada haftayı tamamlarken Osmanlıspor ise 26 puanla 9. sırada haftayı tamamladı. Sivasspor bu hafta Rizespor’u ağırlarken mücadeleyi 2-1 kazanarak ligde tutunma umutlarını devam ettirdi. Sivasspor bu galibiyetle puanını 17’ye çıkartırken haftayı 16. sırada tamamladı. Rizespor ise 25 puanda kaldı ve haftayı 11. sırada tamamladı. Gaziantep ile Akhisar Belediyespor’un mücadelesinde gülen taraf konuk ekip Akhisar oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Bu galibiyetin ardından Akhisar puanını 36’ya çıkartırken haftayı 3. sırada tamamladı. Gaziantep ise 26 puanda kaldı ve haftayı 10. sırada tamamladı. Ligde kalma umutlarını gelecek haftalara taşıyan bir diğer takım ise Eskişehir oldu. Antalyaspor’u 3-2 yenen Eskişehir bu sonuçla puanını 17’ye çıkartırken haftayı son sırada tamamlamaktan kurtulamadı. Antalyaspor ise bu sonucun ardından 24 puanda kaldı ve haftayı 14. sırada tamamladı.

*

Bu hafta bildiğiniz gibi Fenerbahçe ve Galatasaray Avrupa Kupalarındaki mücadelelerinde rakipleri ile ilk maçlarına çıkacaklar. Her iki takımımıza da canı gönülden başarılar diliyorum. Attığınız gol olsun..

Haftaya görüşmek üzere sporla kalın..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.