
Suat Uğurlu Barajı’nda Kontrollü Su Salımına Başlandı
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Suat Uğurlu Barajı’na yeniden su bırakılmaya başlandı.
Samsun’un Ayvacık ilçesinde bulunan Suat Uğurlu Barajı’nda bir süredir devam eden bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların bitirilmesiyle birlikte Yeşilırmak havzasına kontrollü su salımına sabah saatlerinden itibaren yeniden başlandı.
Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında barajdaki dolusavak kapakları kumlanarak boyandı, kapak kontrol ünitelerinde bulunan makara ve conta grupları yenilendi. Bakım süreci nedeniyle üst kotta bulunan Hasan Uğurlu Barajı 15 Eylül’de dip seviyeye indirilmiş ve elektrik üretimi geçici olarak durdurulmuştu.
Bakım ve yenileme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Hasan Uğurlu Barajı’ndan tek ünite sürekli çalışma esasına göre su bırakılmaya başlandı. Bu su salımıyla Suat Uğurlu Barajı’nın yeniden doldurulmasının planlandığı öğrenildi.
Yetkililer, Yeşilırmak hattında su seviyesinin kademeli şekilde artacağını belirterek sürecin tamamen kontrollü yürütüldüğünü ve herhangi bir risk durumunun bulunmadığını ifade etti.






HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.