SUAT KILIÇ, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GÖREVİNİ AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’A DEVRETTİ

SUAT KILIÇ, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GÖREVİNİ AKİF ÇAĞATAY KILIÇ’A DEVRETTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığında yapılan devir-teslim töreninde Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’a devretti.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapılan devir-teslim töreninde Kılıç, görevini Akif Çağatay Kılıç’a devretti. Törende konuşan Suat Kılıç, dün gece itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı görevime yine kendisi gibi Samsun milletvekili olan Akif Çağatay Kılıç’ın atandığını belirterek, “İki Samsun milletvekili arasında bir görev devir teslimi olacak. Kabinenin en genç bakanı unvanı bendeydi. Kabinenin en genç bakanı unvanını Çağatay kardeşime bu devirle birlikte teslim etmiş olacağım. Pek çoklarının bizi akraba olarak görmesi vesile olan soyadlarımız da aynı, akraba değiliz ama kardeşiz. Dava kardeşiyiz. Siyaseten kardeşiz. Hemşeriyiz” dedi.
Bakanlığına atandığı ilk gün şu mesajı verdim diyen Kılıç, şunları kaydetti:
“Sayın bakan değil Suat abi olmak istiyorum. Eğer gençlere sayın bakanı değil Suat abisi olabildiysem kendimi bahtiyar hissederim. Sayın bakan değil Suat abi olmak istedim çünkü sayın bakanlık dün akşamdan itibaren sona erdi. İnsanlar nezaketinden dolayı bize sayın bakanım demeye devam edecekler. Ben gençlerin sayın bakanı değil Suat abisiyim.”
Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben ki Samsun’unun 19 Mayıs İlçesinin Yeşilköy’ünde dünyaya gelmiş bir kardeşinizim. İlkokulu kendi köyümde okudum. Annem okuma yazmayı yeni yıllarda öğrendi. Babam ilkokul mezunu. Bu şartlardan biri 3 dönemdir milletvekili olabiliyorsa 38 yaşında Gençlik ve Spor Bakanı kendine tebliğ ediliyorsa ve bu görevi 2,5 yıl üzerinde taşıyabiliyorsa bu benim şahsi başarım değil bu Cumhuriyet’in erdemlerinin başarısıdır. Bu milli iradenin başarısıdır.”
Vatandaşlardan helallik isteyen Kılıç, “Yeterince gencimizin elinden tutamadıysam, bir gencimizin terör örgütüne katılmasına engel olamadıysam, bir gencimizin madde bağımlısı olmasının önünde duramadıysam o gençlerimizden de anne babalarından da bana haklarını helal etmelerini istiyorum” diye konuştu.
Kılıç’tan sonra söz alan Akif Çağatay Kılıç, “Sayın bakanımızın çalışmaları esnasında yaptığı çalışmalar itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığının prestijini yükseltmiştir, hem de uluslarası camia da hem algısını hem gücünü Türkiye Cumhuriyetini ve AK Parti hükümetlerinin ve onun başındaki liderini temsilcisi olmuştur. Bundan dolay teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

20131226aw000893_02-001.jpg20131226aw000893_01.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.