Su Ürünleri Denetimlerine Aralıksız Devam Ediyor

Su Ürünleri Denetimlerine Aralıksız Devam Ediyor

Samsun su ürünlerde denetimlerine ara vermiyor.

A+A-

Samsun il  sınırları dâhilinde bulunan deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, balık hali, nakil güzergâhları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları ile toptan ve perakende satış yerlerinde; kurallara uygun çalışan balıkçıların haklarının korunması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen yeni düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için yapılan denetimler aralıksız sürmektedir.

Bu kapsamda yapılan denetimleri yerinde incelemek ve görmek amacı ile Samsun Valiliği Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Samsun Balık Hali’nde yapılan denetimlere bizzat katılarak incelemelerde bulunmuş ve ardından da Samsun Bölgesinde yaygın olarak yapılmakta olan Çift Gemi ile Orta Su Trolü Balık Avcılığını yerinde görmek için denize açılmıştır. İl Müdürü İbrahim SAĞLAM konuyla ilgili açıklamasında:

“Devletimizin su ürünleri politikalarının ana hedefi, halkımıza bol ve ucuz balık sağlamak olduğu kadar; deniz, göl, baraj ve nehirlerimizdeki su ürünleri ve balık kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir avcılık yöntemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki doğal kaynaklar sonsuz olmayıp gelecek nesillere aktaracağımız birer emanettir. Bu nedenledir ki koruma ve kullanma dengesini mutlak gözetmek durumundayız. Bu kapsamda balıkçılarımızın özellikle küçük balıkları avlamaktan ve satmaktan kaçınmaları gerekmektedir. Kurallara uymayanların takibi ve getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için İl Müdürlüğümüz olarak denetimlere, geçmişte olduğu gibi tüm imkânlar seferber edilerek yeni sezonda da devam edilecektir. Bunun için her türlü teknik ve altyapı önlemleri de alınmış durumdadır.” dedi.

  Müdürlüğümüz dışında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin de denizlerde kendi denetimlerini gerçekleştirdiğini, yeni Su Ürünleri kanun değişikliği ile bundan böyle el konulan küçük boydaki balıkların perakende ve toptan olarak piyasaya arz edilemeyeceğini de belirten İbrahim SAĞLAM, bu tür ürünlerin yem fabrikalarına satışının yapılacağını veya hayır kurumlarına bağışlanacağını hatırlatarak;

Getirilen yeni düzenlemeler sonucu idari yaptırımların ağırlaştırıldığını ve örneğin geçmişte bin 635 lira- 5 bin lira arasında değişen cezaların, yeni değişiklikle birlikte 5 bin- 50 bin lira seviyesine çıkarıldığını belirtmiş ve bol bereketli bir üretim sezonu temennisini dile getirmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.