SPORUN HER DALINDA BENDE VARIM DEMELİYİZ

SPORUN HER DALINDA BENDE VARIM DEMELİYİZ

Kaymakam Halis Arslan okullardaki sporun her dalında tüm branşlarında spor müsabakalarına katılarak büyük başarılara imza atmalıyız dedi. Çocuklarımızı okul dışında değişik sosyal aktivitelere yöneltmeliyiz.

A+A-

Çocukların spor yapması hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararlıdır. Çocuk spor ile çevresini tanır, iletişim kurar, kendine güveni artar.

Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir. Araştırmalar, spor yapan çocukların spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını ve insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını gösteriyor. Çocukların sağlıklı büyüyebilmesi için spor yapmaları çok önemli. Spor yapmayan ve dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri zor. Üstelik bu tutum çağımızın hastalığı obeziteyi de tetikliyor.

Bu nedenle ilçemiz olarak sporun her dalında marka olmaya aday olmalıyız. İlk öncelikle kendi ilçemiz de, daha sonra ilimiz de, daha sonra Türkiye çapında ve son olarak ise dünya çapında isim yaparak büyük başarılara imza atmalıyız.

Bir Bafra Kaymakamı olarak bende sporun her dalını canı gönülden seven ve  yakından ilgi duyan    birisiyim. Bu nedenle okullara ve spor salonlarımıza yapmış olduğum geziler ve incelemeler esnasında öğrencilerle beraber sporun her dalında onlarla olmaya çalışıyorum. Yakın bir zaman da ise spor konulu  bir projeyle 7’den 77’e herkesi yakından ilgilendirecek olan spora dönüş parolasıyla startımızı vereceğiz. Yaptığımız bir projeyle başlatmış olduk.  2 pilot okul seçtik ve 300 öğrenci ile öğretmenlerin eşliğinde sporun değişik dallarıyla tanıştılar. Buradan başarılı sporcular çıkacağına eminim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.