Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 29. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 29. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de haftalar azaldıkça heyecan ve tansiyon da artıyor. Müthiş mücadelelerin ardından ligde 29.haftayı da geride bıraktık.

A+A-

Bu hafta neler oldu? Lider Beşiktaş Sivasspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönerek zirvedeki yerini korudu. Fenerbahçe sahasında ağırladığı Mersin İdman Yurdu karşısında zorlanmadı ve 4-1’li galibiyetle zirve takibini sürdürdü. Galatasaray deplasmanda kazanamamaya devam etti ve  Antalyaspor’a deplasmanda 4-2 mağlup oldu. Galatasaray böylece son 11 maçta sadece 1 galibiyet elde ederken 5 kez mağlup oldu ve 5 maçı da berabere sona erdi.  Trabzonspor haftanın kapanış maçında karşı karşıya geldiği Gençlerbirliği’ne deplasmanda farklı mağlup olarak mücadeleyi 3-1 kaybetti. Öyleyse başlayalım.

*

İlk sıramızda Galatasaray var. Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray’ın ligdeki kötü gidişi devam ediyor. Sarı kırmızılı takım bu hafta deplasmanda Antalyaspor’a konuk oldu. Karşılaşmanın 15.dakikasında Samuel Eto’o ile Antalyaspor 1-0 öne geçerken, 40.dakikada Diego Angelo’nun kendi kalesine attığı golle skora denge geldi: 1-1. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol olmazken Samuel Eto’o ikinci yarının başında dakikalar 53’ü gösterirken takımının ve kendisinin 2.golünü attı. 64’te Galatasaray’ın suskun golcüsü Umut Bulut bir kez daha skora dengeyi getiren isim oldu. 70.dakikada Galatasaray’da Ryan Donk gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktıktan sonra Antalyaspor rakibinin eksiğini fırsata çevirmekte zorlanmadı. 72.dakikada Emrah Başsan Antalyaspor’u 3-2 öne geçirirken 90.dakikada Rıdvan Şimşek skoru 4-2’ye taşıdı ve maçta bu sonuçla sona erdi. Bu sonucun ardından Galatasaray haftayı 41 puanla 8.sırada tamamlarken 36 puana yükselen Antalyaspor haftayı 12.sırada bitirdi.

*

Lider Beşiktaş bu hafta ligde kalma mücadelesi veren M.Sivasspor deplasmanındaydı. Ligin üstünü de altını da yakından ilgilendiren mücadelenin ilk yarısında iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Olcay, Oğuzhan ve Gomez ile gole yaklaşan siyah beyazlı takım skoru değiştirecek golü ilk 45 dakikada bulamadı. İkinci yarıya daha istekli başlayan Beşiktaş, 58.dakikada aradığı golü Mario Gomez ile buldu ve 1-0 öne geçti. Golün ardından atak oyununu sürdüren Beşiktaş’ta ilk golün sahibi Gomez ceza sahası içerisinde İbrahim’in müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı 62.dakikada gole çeviren Oğuzhan Özyakup takımını 2-0 öne geçirdi. Mücadelenin son 10 dakikasına kadar oyunun kontrolünü elinde tutan siyah beyazlı takım son 10 dakikada Sivasspor’un ataklarında tehlikeli anlar yaşadı. Dakikalar 90’ı gösterdiğinde ise Aatif Sivasspor adına maçta skoru belirleyen gole imza attı ve karşılaşma 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle sona erdi. Puanını 69’a yükselten Beşiktaş liderliğini devam ettirdi. Sivasspor ise puanda kaldı ve haftayı 16.sırada tamamladı.

*

Son 3 haftada 7 puan kaybeden Fenerbahçe bu hafta sahasında ligin sonuna demir atan Mersin İdman Yurdu’nu ağırladı. Maça adeta gol sağanağı ile başlayan sarı lacivertli takım 7 ve 9.dakikalarda Volkan Şen’in golleriyle 2-0 öne geçti. 2-0’dan sonra da durmayan Fenerbahçe yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son dakikasında Mersin İdman Yurdu’nda Güven Varol’un golü tabelayı 2-1 yaparken ilk yarı da bu skorla sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında da Fenerbahçe fırtınası vardı. 57.dakikada Fernandao ile skoru 3-1 yapan Fenerbahçe’de perdeyi kapatan isim ise 63.dakikada penaltı vuruşundan kaydettiği golle Robin Van Persie oldu. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe mücadeleyi 4-1 kazandı. Bu sonucun ardından puanını 64’e çıkaran Fenerbahçe zirve takibini devam ettirdi ve haftayı 2.sırada tamamladı. Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kaldı ve ligtin son sırasında haftayı bitirdi.

*

Trabzonspor bu hafta Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Karşılaşmaya golle başlayan Gençlerbirliği henüz 2.dakikada Sergei Politevich ile 1-0 öne geçti. Golden sonra ataklarına devam eden başkent ekibi 27.dakikada Bogdan Stancu ile farkı ikiye çıkardı: 2-0. Trabzonspor topla daha çok sahip olan takım hüviyetinde ise de ilk 45 dakikada rakip kalede aradığı golü yada golleri bulamayınca devre Gençlerbirliği’nin 2-0 üstünlüğüyle sonqa erdi. İkinci yarıya Trabzonspor daha istekli başlarken, 58.dakikada Aykut Demir ceza sahası içerisinde Guy Landel’e kontrolsüz bir müdahalede bulununca Gençlerbirliği penaltı kazandı. Kazanılan penaltıyı gole çeviren İrfan Can Kahveci skoru 3-0’a taşıyan isim oldu. Bordo mavili takm 65.dakikada Muhammet Demir ile farkı 2’ye indirse de kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Gençlerbirliği 3-1 kazandı. Bu sonucun ardından Trabzonspor 37 puanda kalırken haftayı 13.sırada tamamladı. Gençlerbirliği ise puanını 38’e çıkararak haftayı 9.sırada bitirdi.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine. Eskişehirspor sahasında Torku Konyaspor’u ağırladı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Konyaspor haftayı 56 puanla 3.sırada, Eskişehirspor ise 23 puanda kalarak 17. sırada tamamladı. Çaykur Rizespor ile Osmanlıspor’un mücadelesinde gülen taraf Osmanlıspor oldu ve karşılaşmayı 1-0 kazanan Osmanlıspor bu sonuçla puanını 44’e çıkarırken haftayı da 5. sırada tamamladı. Rize temsilcisi ise 31 puanda kaldı ve haftayı 14.sırada bitirdi. Medipol Başakşehir bu hafta sahasında Gaziantep ile mücadele etti. Rakibini 4-1 geçen Başakşehir haftayı 48 puanla 4. sırada tamamladı. Gaziantepspor ise 32 puanda kalırken haftayı 13. sırada bitirdi. Kasımpaşa ile Kayserispor’un mücadelesinde ise Kayserispor haftanın sürprizine imza atarak maçı 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Kayserispor rahat bir nefes aldı ve puanını 29’a çıkarırken haftayı 15. sırada tamamladı. 43 puanda kalan Kasımpaşa ise haftayı 7. sırada tamamladı. Bursaspor bu hafta evinde Akhisar Belediyespor’u konuk etti. Mücadeleyi Akhisar 2-0 kazanırken bu sonucun ardından Akhisar puanını 43’e çıkardı ve haftayı 6.sırada tamamladı. Bursaspor ise 38 puanda kalarak haftayı 10. sırada bitirdi. 

*

30.hafta mücadelelerinde görüşmek dileğiyle sporla kalın diyorum.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.