Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 27. Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 27. Hafta

A Milli Futbol Takımımızın 2016 Avrupa Şampiyonası mücadeleleri öncesi oynadığı iki hazırlık maçı nedeni ile verilen bir haftalık aradan sonra oynanan mücadeleler

A+A-

 sonucunda Spor Toto Süper lig'de 27.haftayı geride bıraktık. A Milli takımımız Antalya'da oynadığı mücadelede İsveç'i Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup ederken, Viyana deplasmanında karşılaştığı Avusturya'yı da Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan'ın golleriyle aynı skorla yenerek 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi umut verdi. Peki ligimizde bu hafta neler oldu? Fenerbahçe şampiyonluk yolunda kendi saha ve seyircisi önünde Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalarak çok değerli 2 puan bıraktı. Galatasaray deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'a 4-3 mağlup oldu. Trabzonspor deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0 yenerek 8 haftalık deplasman fobisine son verdi. Lider Beşiktaş deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'ya 2-1 yenilerek en yakın rakibinin 2 puan kaybettiği  hafta yakaladığı avantajı kullanamadı. Öyleyse başlayalım.

*

İlk sıramızda Trabzonspor var. Son bir kaç haftadır toparlanma evresine giren bordo mavili takım bu hafta Gaziantepspor deplasmanındaydı. Maçın ilk yarısında Trabzonspor başta Cardozo ve Marko Marin olmak üzere tehlikeli ataklar geliştirmesine rağmen fileleri havalandıramadı. Ev sahibi Gaziantepspor'un geliştirdiği ani ataklarnda ise kaleci Esteban gole izin vermedi. İkinci yarının 60.dakikasında Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest atışta Musta Yumlu'nun kafa golü ile 1-0 öne geçen Trabzonspor'un bu dakikadan sonra farkı artırma çabaları sonuçsuz kalırken ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının da başarılı ismi olan kaleci Esteban yine Gaziantepsporlu oyunculara gol izni vermedi. Maçta başka gol olmayınca deplasmanda 1-0 kazanan Trabzonspor puanını 36'ya sıralamadıki yerini de 9'a çıkartırken hem 8 maç sonra deplasmanda kazanmış oldu hem de kalan haftalarda Avrupa kupalarına katılma hesapları yapmaya başladı. Gaziantepspor ise bu mağlubiyetin ardından 32 puanla 12.sırada haftayı tamamladı.

*

Şampiyonluk mücadelesinden kopan, Avrupa Kupalarından bir yıl men cezası aldığı için bir iddiası bulunmayan Galatasaray ligdeki kötü gidişini bu hafta da sürdürdü. Sarı kırmızılı takım bu hafta son 5 maçta galibiyet yüzü görmeyen Eskişehir deplasmanındaydı. Maça golle başlayan Galatasaray 10.dakikada bilal Kısa'nın güzel golü ile 1-0 öne geçerken ilk yarıda başka bir tehlikeli pozisyona da giremedi. Ev sahibi takım ise 41.dakikada Bokila'nın golüyle beraberliği yakaladı ve ilk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. İkinci yarıya da golle başlayan taraf sarı kırmızılı takım oldu. 49.dakikada Yasin Öztekin ile 2-1 öne geçen Galatasaray karşısında Eskişehirspor önce 53.dakikada Nadir ile beraberliği yakalarken, 58.dakikada Hadzic ile skoru 3-2 ve 68.dakikada da Kaan Kanak ile 4-2 yaptı. Uzatma dakikalarında Galatasaray adına semih Kaya'nın golü ise maçın skorunu belirledi:4-3. Deplasmanda galibiyet hasretini 10 maça çıkaran sarı kırmızı takım 39 puanda kalırken haftayı 7.sırada tamamladı. Kümede kalma umutlarını sürdüren Eskişehir ise puanını 22'ye çıkardı ve haftayı 16. sırada tamamladı.

*

Süper Ligin ikinci sırasında bulunan ve Beşiktaş ile şampiyonluk yarışında kıyasıya kapışan Fenerbahçe bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Osmanlıspor'la mücadele etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı lacivertli takım gol için bastırırken yakaladığı pozisyonları golle değerlendiremedi. Osmanlıspor ise kontra ataklarla Fenerbahçe kalesini yoklamaya çalıştıysa da cılız atakları etkili olamadı. İlk yarıda gol olmazken ikinci yarıda baskısını artıran Fenerbahçe karşısında Osmanlıspor adeta duvar ördü. Fenerbahçe bu yarıda da üst üste yakaladığı mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Teknik direktör Pereira'nın oyuna müdahalesi de sonuca etki etmeyince Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Osmanlıspor ile sahadan 0-0 beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı ve şampiyonluk mücadelesinde çok önemli bir 2 puan bıraktı. Bir maç eksiği ile haftayı 60 puanla tamamlayan sarı lacivertli takım 2.sıradaki yerini korurken Osmanlıspor ise puanını 40’a çıkardı ve haftayı 5. sırada tamamladı.

*

Lider Beşiktaş bu hafta Kasımpaşa’ya konuk oldu. Pozisyon olarak oldukça fakir geçen ilk 45 dakikada Beşiktaş ilk ciddi pozisyonunda 28.dakikada Sosa’nın golü ile 1-0 öne geçerken, yapılan santra sonrası Kasımpaşalı Valle 29.dakikada skorda eşitliği sağladı:1-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken Kasımpaşa ikinci 45 dakikaya golle başladı ve 49.dakikada Oscar Scarione ile 2-1 öne geçen taraf oldu. Siyah beyazlı takımın skor 2-1 olduktan sonra çabaları ve teknik patron Şenol Güneş’in hamleleri gol getirmeyince Kasımpaşa mücadeleyi 2-1 kazandı. İkinci 45 dakikada her iki takımın da kaçırdığı goller ise evlere şenlikti. Zirve yolunda ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 2 puan kaybettiği hafta yakaladığı fırsatı değerlendiremeyen Beşiktaş bu mağlubiyetle 63 puanda kaldı ve maç fazlasıyla liderliğini devam ettirdi. Kasımpaşa ise puanını 40’a çıkartırken haftayı 7.sırada tamamladı.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine.  Ligde üçüncü sırayı parselleyen Torku Konyaspor bu hafta deplasmanda son haftaların flaş takımı Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Bu sonucun ardından Konyaspor puanını 50’ye çıkararak 3.sıradaki yerini korudu. Gençlerbirliği ise bu mağlubiyetin ardından 32 puanda kaldı ve haftayı 12. sırada tamamladı. Bir başka Avrupa kupaları için mücadele eden takım olan Medipol Başakşehir bu hafta kümede kalma mücadelesi veren Mersin İdman Yurdu ile karşılaştı. Mücadeleyi 3-0 kazanan Başakşehir bu sonucun ardından puanını 44’e yükselterek haftayı 4. sırada tamamladı. Mersin temsilcisi ise umutlarını iyice azalttı ve 21 puanla haftayı 18. sırada tamamladı. Ligde kalma mücadelesi veren bir başka takım Medicana Sivasspor da bu hafta sahasında Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren bir başka takım olan Bursaspor'u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip Bursaspor 2-1 kazanırken bu sonucun ardından Bursaspor puanını 38’e çıkartarak haftayı 9. sırada tamamladı. Sivasspor ise 21 puanda kaldı ve haftayı 17. sırada tamamladı. Antalyaspor ile Akhisar Belediyespor maçında ise karşılıklı goller vardı. 2-2 sona eren mücadele sonucunda Antalyaspor puanını 32’ye çıkarttı ve haftayı 11. sırada tamamladı. Akhisar ise puanını 40’a çıkartırken haftayı da 6. sırada tamamladı. Çaykur Rizespor ile Kayserispor'un mücadelesinde ise gülen taraf olmadı ve karşılaşma 0-0 berabere bitti. Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor puanını 30’a çıkartırken haftayı 14. sırada tamamladı. Kayserispor ise 25 puanla haftayı 15. sırada tamamladı.

*

Haftaya 28.hafta mücadelelerinde görüşmek dileğiyle sporla kalın.. 

MURAT YÜKSEL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.