Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 24.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de Haftaya Bakış 24.Hafta

Spor Toto Süper Lig'de haftanın panoramasını yaptığımız bu köşede iki haftalık bir aranın ardından kaldığımız yerden devam ediyoruz.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'de bir haftayı daha geride bıraktık. Ligin 24.haftasının sonunda zirvede değişiklik olmadı ve Fenerbahçe deplasmanda Akhisar'ı 3-0 ile rahat geçerek maç fazlasıyla liderliğini devam ettirdi. İkinci sıradaki Beşiktaş lige tutunma savaşı veren Eskişehir'e acımadı ve 3-1 galip gelerek zirve takibini sürdürdü. Galatasaray ölüp ölüp dirildiği maçta Başakşehir ile 3-3 berabere kalarak bir puana razı oldu. Trabzonspor kötü gidişe bu hafta da dur diyemezken Konyaspor karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyet ile küme hattının hemen üstüne kadar geriledi. Öyleyse başlayalım.

*

Lider Fenerbahçe bu hafta deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk oldu. Süper Lig'e yakışmayan, oyuncuların futbolun yanında sakatlanmamak için de mücadele etmek zorunda kaldıkları tarla gibi bozuk bir zeminde mücadele eden takımlar ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlanırken, Fenerbahçe aradığı golü ceza sahası dışından 35.dakikada Şener Özbayraklı ile buldu. İlk yarı sarı lacivertli takımın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci yarının başlarında, dakikalar 51'i gösterdiğinde Volkan Şen'in golü ile Fenerbahçe aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın uzatma anlarında Fernandao ile bir gol daha bulan Fenerbahçe karşılaşmayı da 3-0 kazanmasını bildi ve liderliğini devam ettirdi. Mücadelede ev sahibi ekibin Fenerbahçe karşısında geliştirdiği cılız atakları ise Fenerbahçe defansını pek zorlamadı. Sarı lacivertli takım bu galibiyetle son 4 maçtır yenemediği Akhisar'ı mağlup ederek şeytanın bacağını kırmış oldu. Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 56'ya yükseltirken liderliğini devam ettirdi. 37 puanda kalan Akhisar ise haftayı 7.sırada tamamladı.

*

Beşiktaş bu hafta ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor'u konuk etti. Hafta içerisinde Torku Konyaspor'a mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden siyah beyazlı takım mutlak galibiyet parolasıyla maça çıktı. Mücadeleye oldukça hızlı başlayan siyah beyazlı takım ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip ceza sahası içerisine yıkmayı başardı. Üst üste ataklarla gol arayan Beşiktaş, aradığı golü 29.dakikada Atiba’nın kafasıyla bulurken, bu golden sadece 4 dakika sonrasında bu kez sahneye Beşiktaş’ın yıldızı Mario Gomez çıktı ve skoru 2-0’a taşıdı. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti. İkinci 45 dakikada da baskılı oyununa devam eden Beşiktaş, üstüste bulduğu pozisyonları cömertçe harcayınca Beşiktaş taraftarları üçüncü gol için 70.dakikaya kadar beklemek zorunda kaldı. Bu dakikada Figueras’ın hatasını affetmeyen ve topu bu opyuncudan kapan Mario Gomez takımının 3. golüne imza atarken kendisinin de ligdeki 18. golünü kaydetmiş oldu. Anel Hadzic’in 89.dakikada Eskişehir adına kaydettiği gol ise maçın skorunu tayin etti: 3-1. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 54’e çıkartırken 1 maç eksiğiyle ikinci sıradaki yerini korudu. Eskişehir ise bu mağlubiyetle 17 puanla ligin son sırasına demir atmış oldu.   

*

Ligde kötü günler geçiren Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifası sonrası Orhan Atik liderliğinde çıktığı mücadelede Başakşehir ile 3-3 berabere kalarak 3.lük yarışında büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Karşılaşmanın henüz başımnda 5.dakikada Visca ile Başakşehir 1-0 öne geçerken, Galatasaray bu şok golün ardından toparlansa da Yasin, Sneijder ve Selçuk ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. 43.dakikada Mehmet Batdal kafa vuruşuyla skoru 2-0'a taşırken devreyi de Başakşehir 2-0 önde kapattı. İkinci yarıya iyi başlayan Galatasaray önce 54.dakikada Olcan'ın pasında Yasin ile farkı bire indirirken, 71.dakikada ise yine Yasin ile beraberliği yakaladı. Başakşehir 82.dakikada Visca ile bir kez daha önce geçerken, Umut Bulut'un ceza alanı içerisinde yerde kalmasını maçın hakemi penaltı olarak değerlendirdi ve atışı kullanan Selçuk maçın da skorunu tayin etmiş oldu:3-3. Bu sonuçla Galatasaray haftayı 38 puanla ve 5.sırada tamamlarken, Başakşehir ise 40 puanla 4.sırada yer aldı.

*

Bu sezon bir türlü istediği futbolu ortaya koyamayan, iyi oynadığı bir çok maçta da gerek bireysel gerekse hakem hataları neticesinde kaybettiği puanlarla hedef çizginin oldkça gerisinde yer alan Trabzonspor bu hafta ligde Avrupa kupaları için mücadele eden Konyaspor karşısındaydı. Taraftar desteği ile karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Konyaspor olurken, 27.dakikada Abdou Razack Traore attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı ev sahibi Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıda ipleri eline alan, organize ataklarla  rakip kale önünde baskı kuran Trabzonspor buna rağmen bir türlü Konyaspor defansını geçemedi. 84.dakikada Ramazan Övüç ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla Trabzonspor'u 10 kişi bırakan isim oldu. Maçın uzatma anlarında Ömer Ali Konyaspor adına ikinci golü kaydederken mücadele de Konyaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Torku Konyaspor bu galibiyetle puanını 43'e çıkartırken haftayı 3.sırada tamamladı. Trabzonspor ise 27 puanda kaldı ve haftayı 14.sırada tamamladı.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine. Mersin İdman Yurdu kendisi gibi kümede kalma mücadelesi veren Medicana Sivasspor'u 1-0 mağlup etti. Bu galibiyetin ardından Mersin puanını 20'ye çıkartırken haftayı 16.sırada tamamladı. Sivas ise 18 puanda kaldı ve 17.sıraya geriledi. Küme hattının hemen üstünde yer alan Kayserispor bu hafta kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup olarak kendisini ateşe attı. Gençlerbirliği puanını 31'e çıkartırken haftayı 10.sırada tamamladı. Kayseri temsilcisi ise 23 puanda kaldı ve küme hattının hemen üstünde 15.sırada haftayı tamamladı. Bursaspor kendi saha ve seyircisi önünde mücadele ettiği Çaşkur Rizespor'u 1-0 ile geçerek istikrarlı çıkışını devam ettirdi. Bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 32'ye çıkartırken haftayı 9.sırada tamamladı. Rizespor ise 28 puanda kaldı ve haftayı 12.sırada tamamladı. Osmanlıspor sahasında konuk ettiği Gaziantep ile bu hafta 1-1 erabere kalarak puanları paylaştılar. Osmanlıspor bu sonuçla 33 puanla haftayı 8.sırada tamamlarken, Gaziantep ise  haftayı 31 puanla 11.sırada kapattı. Kasımpaşa bu hafta sahasında Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Kasımpaşa bu galibiyetin ardından 37 puanla haftayı 6.sırada tamamladı. Antalyaspor ise 28 puanda kaldı ve haftayı 13.sırada tamamladı.

*

Haftaya görüşmek dileğiyle.. Sporla kalın..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.