SPOR BAKANLIĞI KAMU KURUMU DEĞİL Mİ?

SPOR BAKANLIĞI KAMU KURUMU DEĞİL Mİ?

DESK-(Demokratik Sendikalar Konfederasyonu)'na bağlı Ofis-sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,

A+A-

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaparak; yetkili sendika adam kayırmaya ve liyakatsız kişilerin atanması için her türlü baskı ve dayatmayı sürdürüyor ” dedi.

Ofis-sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi; Gül, “yetkili sendika, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları ile ilgili olarak hiçbir çalışma yapmadığı gibi, liyakatsız, beceriksiz ve basiretsiz kişileri kendi üyeleri oldukları için kamu da en üst kadrolara atandırmak için her türlü dayatma ve baskı rejiminı uygulamaya devam etmektedir. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı gibi birçok bakanlık ve bakanlıklara bağlı kurumlar düzenli olarak 2(iki) yılda bir Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yaparken Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğü tam 12(oniki) yıldır bu sınavları yapmamaktadır. Kurumdaki boş kadrolar açıktan ve dışarıdan atamalar ile doldurulurken kurumda çalışan ve onca yıl emek vermiş insanlar ödüllendirilmeyi ve görevde yükselmeyi beklerken bu kurum çalışanlarına yapılan bu haksızlığa kurum içerisinde yetkili olan sarı sendika sesini çıkarmamaktadır. Ondan sonra kurumda yetkili sendika biziz diyerek sanki bir başarıya imza atmışlarcasına pişkin, pişkin gülerek spor camiası çalışanlarıyla adeta alay etmektedirler. Alay etmektedirler; Çünkü yetkiyi elinde bulunduran sarı sendika 20 Ekim 2015 tarihinde saat 14:00 de kurum içerisinde yapılan ve katılması gereken Kurum İdari Kurulu Toplantısına dahi iştirak etmemiştir. Bu kurum çalışanları ile alay etmek değil de nedir? Kurum çalışanlarının haklarını korumak ve güzelleştirmek için yetki alan sendika çalışanlarla dalga geçmekte ve alay etmektedir. Yetkinin gereğini yapamıyorsan bırak o elindeki yetkiyi. Yıllar önce aynı anda, fakat farklı kurumlarda kamu çalışanı olarak işe başlayan bir kişi bugün, şef, şube müdürü ve daha üst kadrolara Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına katılarak yükselirken aynı tarihte işe başlayan diğer yani spor bakanlığı çalışanının yerinde sayması neyin adaletidir. Spor Bakanlığı çalışanı olmak suç mudur? Herkes elini vicdanına koysun ve bir düşünsün. Bugün Spor Bakanlığı gibi muhteşem bir vizyon ve gösterişe sahip bir kurumda çalışanlara bu denli haksızlık yapılması akıllara şu soruyu da getirtmiyor değil! Acaba sporu sevenler, çalışanlarını sevmiyor mu? Buradan Spor Bakanımıza ve Spor Genel Müdürümüze seslenmek istiyoruz;  bu kadar başarılı ve özverili çalışmalar yaparak, gençliği geleceğe hazırlayan ve buna imza atan personelinizin neden geleceğini teminat altına almıyorsunuz? Buradan Sayın Spor Bakanımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz sizin gibi genç ve dinamik bir bakanla çalışmak herkese nasip olmaz ama unutmayınız ki; her başarının arkasında da muhakkak birileri vardır ve sizin de bu başarılarınıza katkı sunan insanlara sahip çıkacağınıza cani gönülden inanmaktayız” dedi.

Ofis-Sen İl Başkanı Fevzi Gül son olarak şunları söyledi; Gül, “Sendikalar çalışanların emek ve alın teri için mücadele etmesi gerekirken, bazı sendikalar bugün ise siyasette ya da siyasete yakın çevrelerde bir yer edindikten sonra, varlık nedenleri olan hak arama mücadelesinden uzaklaşmaktadırlar. İşte bu noktaya gelindiğinde sendikaların ellerlinde bulundurdukları yetkiyi devretmeleri gerekir. Aksi halde haksız ve liyakatsiz olarak yapılan siyasal kadrolaşmalar hem kurumların işleyişini hem de, başarıyı düşecek ve çalışanlar arasında da büyük bir bir haksızlığa neden olacaktır. Artık Kamu Çalışanlarımız gerçeği görmelidirler ve üyesi bulundukları sendika ile olan bağlılıklarını yeniden gözden geçirerek, sendikalarını sorgulamalı ve geleceklerini karartmamalıdırlar. Buradan spor bakanlığı çalışanlarına sesleniyoruz; haklarınızı koruyamayan ve yetki elinde olduğu halde kurumlardaki Kurum İdari Kurulu Toplantısına dahi iştirak etme nezaketinde bile bulunmayan bu sendikadaki üyeliklerini askıya almalıdırlar” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.