SOSYAL SORUMLULUK PROJESİYLE BAFRA’DA BİR İLKE İMZA ATTILAR

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİYLE BAFRA’DA BİR İLKE İMZA ATTILAR

Bafra’lı girişimci apartman sakinleri, Halk Bankası Müdürü Muhammet Ali Sivrikaya ve Başkayalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Kaymakam Halis Arslan’a yapmış oldukları projelerinin tanıtımlarını yaptılar.

A+A-

İlk olarak proje sunumunu Bafra ilçesindeki bir apartman sakinlerinin bir araya gelerek "Bu apartman bir üniversite okutuyor” projesinin tanıtımını yaptılar.

Proje hakkında bilgi veren Sema Akın Ünal ” İshaklı Mahallesi Elit Kent D Blok sakinlerince yönetim kurulu ile birlikte organize edilen kampanyayla şehir dışında öğrenim gören bir üniversite öğrencisinin masrafları karşılanıyoruz. Apartmanın yönetim kurulu tarafından oluşturulan Sosyal Sorumluluk Komitesini oluşturarak yaptıkları çalışmada bir üniversite öğrencisinin masraflarını karşılayarak apartmanın girişine insanların net olarak görebilecekleri şekilde "Bu apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor.` yazılı tabelamızı astık. Bu projenin daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Bafra`da ilk ve örnek olmak istediklerini belirten Sema Akın Ünal “Elit Kent D Blok apartman yönetimi olarak benimsemiş olduğumuz "Bu Apartman bir üniversite öğrencisi okutuyor. Projesini hayata geçirdik. Yönetim kurulunca Nural Kevrek, Sema Akın Ünal ve Fatma Lokman`dan oluşan Sosyal Sorumluluk Komitemiz ile çalışmalarımıza başladık. Bizim amacımız Anne ve babasını kaybetmiş, başarılı, maddi durumu iyi olmayan bir öğrencimize ulaşmaktı.  Yapılan araştırmalar sonucunda böyle bir öğrencimize ulaştık. Bursumuz Eylül ayında başladı ve haziran ayı dahil 10 ay devam edecektir.  Öğrencimizin devam ve başarı durumu belgelerle tespit edilip bursumuz öğrencimiz mezun olana kadar sürecektir. Ayrıca öğrencimiz ile sürekli olarak irtibat kurarak her türlü maddi ve manevi ihtiyaçları karşılanacaktır.  Ancak bizim bu projede amacımız aramıza 3-5 kişi daha katmak değil, Bafra genelindeki apartmanlarda böyle bir proje gerçekleştirip öğrenci okutulmasına vesile olmaktır. İnşallah herkes buna katılır ve  güzel bir ağ kurarız. Bu projenin daha fazla öğrenciye ulaşmasını sağlamak amacıyla Bafra`da ilk olmak istedik. Katılımları ile bizleri destekleyen apartman sakinlerimiz ve destekçilerimize gönül dolusu teşekkür ederim. Tabii ki bu projemize de başka apartman sakinlerinin de yapmasını diliyoruz” dedi.

Başkaya ve Çevre Mahalleri Kültür Yardımlaşma dernek başkanı İlyas Bektaş yapacakları proje hakkında bilgilerini sundu. Başkaya ve Çevre Kültür Yardımlaşma Derneği  olarak her yıl düzenli bir şekilde yapmış olduğumuz geleneksel “Keşkek Festivali ve Piknik Şenlikleri” ni Başkaya mahallesi karabaş yaylası seyir tepe olarak adlandırdığımız bu alanı 13 yıldır yapmaktayız. Bu yılda değişik etkinliklerimizle ve sizlerin katılımlarıyla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.